Menu

U19: Sæsonen sluttede med manér for "De Grønne"

17. november 2016 kl. 14:14

UNGDOM - Da man i sommer sagde farvel til trænerteamet Mads Nissen og Brian Jørgensen, var det med et stort ønske om at både træningskulturen og opmærksomheden skulle fortsætte omkring det talentfulde hold fra ungdomsrækken.

Da der allerede før sommerferien blev præsenteret et nyt trænerteam, virkede det hele til at falde i hak. Desværre blev det ikke den ”nye” start, som nogen havde håbet på. En masse støj på de indre linjer med både trænere, klubben og spillerne i fokus endte med at man sagde farvel til det nye trænerteam midt på sæsonen efter ellers fine resultater. Drengene skulle nu spille fem afgørende kampe for at nå deres og klubbens mål om at få et hold i den vestlige U19-række (tidligere kaldet mesterrække), hvilket klubben ikke har haft i mange år.

Men hvad gør man så, når klubben er en smule i problemer og drengene havde mistet en del af lysten til at spille det fantastiske spil, jo man henter det succesfulde trænerteam fra foråret tilbage. Denne gang med Brian Jørgensen som cheftræner for træningen og Mads Nissen med på sidelinjen til kampe, da han havde nok at se til i hverdagene med træningen af Odders 2. divisionherrer. Man havde i første kamp af oprykningsspillet mødt Kolding IF, hvor man havde spillet 1-1, så første opgave for det nye, nye U19-setu, var Bredballe på udebane. Her manglede Hedensted-holdet en del profiler, og det var på papiret undertippet i forhold til Bredballe.

Efter en sløv start på kampen hvor Bredballe fik straffet ”De grønne” på et hjørne, kom Hedensted bedre med i 2 halvleg hvor man gradvis fik kørt Bredballeholdet trætte og til sidst var der åbenhus i deres forsvar, hvor Jacob Sørensen først fik udlignet og til sidst på et dommedagshug af Casper Bigom vendt et 1-0 nederlag til en fantastisk flot sejr på 1-2.

-
Vi spiller en lidt for rodet kamp, hvor jeg godt kan mærke at spilkonceptet ikke sidder der endnu, og drengene spiller for meget på følelser og pludselige ideer, men vi kan ikke være utilfredse med sejren, som jeg vidste ville blive en svær en at hive med hjem herinde fra. Kampens spiller blev Casper Bigom, som steppede op i anden halvleg og fik vendt skuden sammen med Sundahl inde midt på. Ydermere var Søren Rothausen en evig trussel efter han kom i front, jeg kan sagtens se på hans måde at søge bolden og agere ud fra sine holdkammerater, at han har spillet på højt plan inde i AC Horsens, et kæmpe boost til holdet, siger Mads Nissen.

Anden
modstander skulle have været Hatting/Torsted, men desværre kunne lokalrivalerne ikke stille hold, så Martin Mathiasen blev noteret for de tre må,l man fik ud af sejren uden kamp...

Næste
kamp skulle så være kampen hvor man endeligt kunne spille sig alene i front, men omvendt kunne man også miste vital terræn til Kolding IF, som efter 2 sejre i træk lå side om side med ”De Grønne”. Det blev en kamp der blev spillet på Hedensteds præmisser. Man stod langt tilbage og løb kontra på alle muligheder, igen manglede man en håndfuld profiler, så man måtte låne det unge talent Kasper Sundahl fra U16, som gjorde en rigtig fin figur.

Kampens første halvleg var klart den mest velspillede og kun på en fejl, grundet vejret, gjorde at Kolding fik udlignet før pausen hvor de ellers ikke havde haft noget oppe omkring Hedensted målet. Forinden havde Martin Mathiasen hamret bolden ind til 0-1. I kampens slutning blev Kolding 2 gange reduceret til 10 mand, men Hedensteds drenge kunne ikke finde vejen til nettet, så kampen endte helt fair 1-1.

- En flot og disciplineret første halvleg, hvor vi ikke giver dem andet end en tilfældighed, som de så selvfølgeligt score på. 2 halvleg var en blandet pose bolsjer og det kunne vel reelt set ha’ gået begge veje. Med lidt held havde vi hevet de 3 point med hjem i slutfasen, men skarpheden manglede, så 1-1 var helt okay, lyder det fra Mads Nissen.

I den fjerde
kamp kom Hatting/Torsted på besøg, og her kunne de fremmødte folk se to hold der virkeligt gik til vaflerne, især de 2 generaler på midtbanen Casper Bigom og Rasmus Sundahl fik vist at Bane 2 i Hedensted tilhører ”De Grønne”. Kampens spiller blev her Magnus Vestergaard, som var gået fra at gerne ville spille hygge bold, til tungt at sætte sig på venstreback-pladsen, og hvilken halvsæson han fik spillet, endnu et talent til de fremtidige seniorhold. Ligeså dejligt var det med et Clean Sheet til muren i målet Simon Sund, som har figureret på holdkortet hos Jyllandsserien flere gange i år.

Kampen endte 2-0 til hjemmeholdet, først på straffe af U19 stjernen Torbjørn Dirchsen som også har fået en del kampe for Jyllandsserien, og til sidst den nyeste Hedensted spiller Kasper Iversen, som har vist sig at være noget af en klippe i midterforsvaret sammen med anfører Jonathan Lind, som har løftet bindet til UG.

- En kamp hvor vi ikke er dygtige nok centralt i startfasen, hvilket gør deres opspilsmuligheder alt for nemme, men efter en justering og en mindre skideballe i pausen, så får vi kørt dem fysisk ned i anden halvleg, hvor man godt kan mærke at det er et hold som har mange der også spiller seniorbold samtidigt, hvilket sætter sine tydelige spor i slutfasen. Et problem vi også har kæmpet en smule med i Hedensted før Brian og jeg kom tilbage.

Femte kamp blev så den finale som man havde håbet på, dog ikke fordi Bredballe havde noget at spille for, men fordi Kolding havde vundet hele 12-0 dagen før, så de ville have bedre målscore end ”De Grønne” hvis man ikke kunne få en sejr med imod Bredballe.

Kampen startede som normalt ved at Hjemmeholdet lod de andre få initiativet og så kunne man lukrere på omstillinger. Men efter 10min kunne træner Brian Jørgensen og Mads Nissen se udefra, at vinden var så meget i Hedensteds favør, at man i stedet skulle blæse til angreb. Så man gik lidt længere frem på banen og pressede udeholdet, hvilket gav en lidt rodet kamp. Efter 20min blev kampens spiller, Torbjørn Dirchsen, træt af stillingskrigen og ene mand afdriblede han et halvt Bredballehold, for til sidst at ligge bolden ind over en fremstormende Bredballekeeper, 1-0.

På tilskuerpladserne kunne man se Koldings IF’s træner hænge lidt med hovedet efter føringsmålet. 10 min efter blev hovedet lidt tungere for Koldingtræneren, da en dybde bold fra Martin Mathiasen endte i fødderne på Torbjørn, og som så mange gange før scorede han sikkert, 2-0. En halvleg hvor venstre siden med Magnus Vestergaard og Mathias Holmgaard var en evig trussel. Holmgaard som også er et nyt navn i grønt, har virkeligt vist potentiale her i efteråret og været en profil i samtlige kampe han har spillet. En spiller med et fantastisk drive med bolden og super overblik.

I pausen blev der snakket lidt om forberedelse i det defensive, for der ville helt sikkert komme mange lange bolde fra Bredballe, så man skulle igen stille sig ned og være en smule afventende, og igen lukrere på omstillinger. Dette lykkedes fantastisk, og vikarierende højre back Sigurd Fuglsbjerg var helt eminent her. Det normale sikre førstevalg, Rasmus Klærke var desværre tvunget til at sidde på skolebænken denne søndag, for hvis man vil have kørekort, så skal man bestå førstehjælp, og dette var den eneste dag det kunne lade sig gøre.

Kampen blev reelt afgjort efter 51min, da makkerparret i front, Martin Mathiasen og Torbjørn Dirchsen igen var på pletten, og ”Turbobjørn” fuldendte sit ægte hattrick til stilingen 3-0. Nu skulle kampen så neutraliseres, og derfor blev hele bænken sendt på banen. Ind kom Mads Nielsen, Rasmus Skjødt og Rasmus Littrup, som alle sammen kom ind med den sult der skulle til for at hive det sidste ud af kampen.

Et mindre drop som vi ikke snakker om, åbnede for en lille mulighed til Bredballe, men ind i kampen kom de aldrig, 3-1.

Til sidst kom både Rasmus Skjødt og Backen Sigurd Fuglsbjerg på tavlen, til slutresultatet 5-1 til puljevinderne fra Hedensted. Koldings træner var også forbi og give sine lykønskninger til Hedensted holdet kort før slutfløjt. Så efter et turbulent efterår, sluttede talenterne fra U19 holdet fantastisk flot af og endte med at sikre sig pladsen i Vest og titlen som klubbens 2 højst rangerede hold.

- Det er altid svært at fremhæve en enkelt spiller over fem kampe. Der er ingen tvivl om, at en Torbjørn Dirchsen er en fremtidens mand i Hedensted, men også de unge som er kommet op har super potentiale, her tænker jeg især på Magnus Vestergaard som her overrasket mig mest i efteråret. Men jeg kunne nævne alle navnene fra truppen og alle er folk som man skal satse på fremadrettet, og man skal huske at værne om de unge mennesker i klubben, for uden dem bliver der aldrig en fornuftig strøm af talenter op i senior afdelingen. Og det er ikke kun Jyllandsserieholdet som har brug for de unge spillere, men også resten af seniorafdelingen. Så vi skal tilrettelægge det lidt mere efter drengenes behov og ikke kun vores egne her i klubben, siger Mads Nissen.

- Nu får de et super spændende forår hvor de bliver matchet på et helt andet niveau, og hvor de selv kommer op i et højere tempo, både fysisk og taktisk ved at spille i Vest. Så min bøn til klubben er at værne om det her projekt med U19 og så glæde sig til sommer hvor man får et kæmpe kuld op som kommer til at flytte seniorafdelingen til nye højder.

- Jeg vil endnu engang gerne sige tak til klubben, forældrene og især drengene, for at stole på Brian og jeg nok til at spille fodbold som vi ved fungere, også selvom det engang imellem strider imod hvad de gerne vil, nemlig bare fremad. Med et sikkert på gensyn en dag og et løfte om at jeg følger drengene så meget tiden den nu tillader det i foråret, takker Brian og jeg af igen, siger Mads Nissen.

Luk