Menu

DS: - Unødvendigt at tabe 5-0, selv om Næsby er tophold

image Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
04. maj 2019 kl. 19:55

SENIOR - Førsteholdet tog lørdag til Næsby og tabte hele 5-0.

Cheftræner Kasper Adelfred mener, nederlaget var unødvendigt stort, selv om Næsby er puljens tophold.

- Vi mødte et på dagen bedre hold, og der er ikke så mange undskyldninger, men ja - 5-0 ærgrer mig, siger han til hedenstedif.dk.

Første halvleg var rimelig lige. Næsbys Marcus Berthelsen scorede til 1-0 på en halv chance, da han trykkede af og satte bolden op i krogen.

- Den slags kan man ikke værne sig imod, siger Kasper Adelfred.

LÆS OGSÅ: Michael Laudrup debuterer for oldboyslandsholdet i Hedensted

Målmand Kenneth Qvist havde flere gode redninger, der holdt HIF inde i kampen, og stillingen ved pausen var 1-0.

- Vi havde klart fornemmelsen af, at vi kunne komme tilbage. Vi fik da også nogle chancer i anden halvleg og blandt andet nogle hjørnespark, der kunne have ført noget med sig, men ud af ingenting kom de på 2-0 i vores bedste periode. Da vidste vi, det ville blive meget, meget svært at stille noget op.

Tredobbelt indskiftning
Med folk i karantænefare valgte trænerduoen at skifte tre spillere ud samtidig. Måske kunne de endda gøre ét eller andet ved kampen, men de var kun lige kommet på banen, da Næsby løb op og scorede til 3-0.

- Derfra punkterede vi. De andre kom for let til chancer og scorede to gange mere. Vi havde nok givet lidt op på det tidspunkt, og det er derfor, jeg kalder det unødvendigt. Det er bare sådan noget, der sker hos fodboldspillere, når de er bagud 3-0 mod et bedre hold, der straffer alle ens fejl. Så skal det bare overstås, så man kan kigge fremad.

Nu kan Kasper Adelfred, Brian Rasmussen og resten af holdet i første omgang kigge fem dage frem mod torsdagens kamp hjemme mod B1909. Det er det årlige Majfest-opgør, der plejer at trække hundredevis af tilskuere i en flot og festlig kulisse i Mosen. Kampstart er kl. 19.

LÆS OGSÅ: HIF kom tilbage på sporet med flot sejr over bundholdet fra Viborg

Som det ser ud nu, rykker nummer otte, ni og 10 fra danmarksseriens pulje 3 sandsynligvis ned. Hedensted indtager pt. sjettepladsen, men holdet er kun tre points foran Otterup på den dødelige ottendeplads.

- Det her var en hård runde for os. I går havde vi seks points forspring og en bedre målscore. Nu er vi tre points foran, målscoren er forringet, og samtidig vandt både B1913 (2-1 over Varde), Otterup (4-3 mod Viborg) og Silkeborg (6-1 over Kolding). Det kunne ikke falde ringere ud set fra vores side, siger Kasper Adelfred.

- Jeg tror ikke, Silkeborg rykker ned. Resten er mere åbent. På torsdag kan vi så gå ud og rykke fra igen, hvis vi slår B 1909 (sejr på 4-1 i første kamp i oktober, red.). Det er Otterup og B 1913, vi skal holde under os, og vi har dem begge på hjemmebane. Vi kan selv afgøre det.

HIF's startopstilling:
1. Kenneth Qvist (m)
2. Martin Damsbo
3. Andreas Laursen
4. Nikolaj Søgaard
5. André Givskov
6. Ronni Bagge
7. Nicolai Givskov
9. Kristian Bonde (c)
10. Benjamin Suner
11. Mikkel Thisgaard
17. Mirsad Suljic

På bænken:
8. Rasmus Jørgensen
12. Mathias Kahr Christensen
14. Sebastian Bruhn
16. Rasmus Villadsen (m)
18. Jeppe Sund

Mål:
19' 1-0 Marcus Berthelsen
59' 2-0 Kasper Høst
66' 3-0 Martin Pedersen
79' 4-0 Kasper Høst
85' 5-0 Pelle Weber

Udskiftninger:
63' Rasmus Jørgensen ind  Mikkel Thisgaard ud 
63' Jeppe Sund ind  Martin Damsbo ud 
63' Sebastian Bruhn ind  Mirsad Suljic ud 

Luk