U19: Kronborgs knægte er kommet flot fra start

Af HIF Kommunikation
29. februar 2024 kl. 22:42

ELITE - U19 Liga 1-holdets assistenttræner Steffen Mikkelsen fortæller her, hvad de yngste i eliteafdelingen har brugt tiden på siden træningsstarten i januar.

Vi har nu været i gang i et stykke tid med træning og kampe, og vi har haft meget fokus på vores pres og på, hvad vi gerne vil med bolden.

Drengene har taget de nye ting til sig meget hurtigt, og det ser utrolig spændene ud. Vi har fået hentet noget offensivt krydderi i Christian Atzen fra FC Horsens og Jonas Østergård fra Gives jyllandseriehold til et HIF-hold, der i forvejen scorede mange mål i efteråret.

5-1 Valdemar Jørgensen (straffespark)

FC Silkeborg (serie 2) - Hedensted IF (0-1)
0-1 Jonas Østergård
1-1 -
1-2 Kristian Frydensbjerg

Tirsdag stod den på træningskamp mod Horsens FS's U19. Horsens startede ud i en voldsomt højt tempo med højt pres, og de unge drenge fra Hedensted havde store problemer med at finde løsninger og spille sig ud af det.

Alligevel var det HIF-drengene, der fik scoret til 1-0 ved Kristian Frydensbjerg, som stod det rigtige sted inde foran mål efter Alexander Jørgensens afslutning på stolpen efter en fin omstilling.

Der blev omrokeret og skiftet system til en tremands-bagkæde for første gang i sæsonen kort efter scoringen. Det ændrede kampen over på HIF's præmisser, og derfra kørte drengene halvlegen igennem på sikker vis. I alle vores testkampe har bagkæden vel sammenlagt givet tre chancer væk.

Pausen blev brugt grundigt af cheftræner Lasse Kronborg til at tegne og fortælle, hvad han gerne vil have med det nye spilsystem: Hvor skulle vi passe på, hvor skulle vi være ekstra gode og hvor kunne specielt spillet med kuglen gøres bedre.

Anden halvleg blev spillet i højt tempo med mange vilde mand mod mand-aktioner offensivt fra de fire længst fremme samt virkelig flot spil langs jorden helt nede fra bagkæden og keeperen til midtbanen og så videre derfra.

Specielt spillet op igennem kæderne tappede kræfterne ud af Horsens, da vi ofte spillede gennem tre-fire mand og skabte mange overtalssituationer.

Horsens kom aldrig rigtigt ind i kampen igen, og det blev 2-0 ved Valdemar Jørgensen. Flot iscenesat af Christian Atzen.

Derefter væltede vi i store chancer til stort set alle spillere. Med lidt mere skarphed kunne det have endt med flere mål, men Alexander Jørgensen scorede det sidste mål kampen efter en flot oplæg fra Emil Barfod.

Nu venter der yderligere to træningskampe, inden turneringstart i Herning den 16. marts.

Den første er nu på lørdag den 2. marts klokken 10.00 mod tidligere HIF-spiller Mads Nissens U17 Liga i Vejle Boldklub. Kampen spilles på Vejle Idrætshøjskole.

Til sidst slutter vi af ude mod Viby IF's U19 søndag den 10. marts klokken 16.00.