Serie 1: Damerne startede sæsonen med en storsejr

image Arkivfoto
Af Kasper Juhl Hansen
14. august 2016 kl. 21:17

SENIOR - Damerne startede sæsonen på bedst tænkelig vis, da de slog Galten FS med 6-1.

Efter lidt vanskeligheder med at finde nok spillere til dagens kamp pga. mange afbud til diverse ting, lykkedes det dog at finde 12 meget kvalificerede spillere til dagens kamp mod Galten. På en lørdag, hvor vejret var en blanding af sol, overskyet og lidt regn, skulle HIF ud og bygge videre på en fin sæsonopstart, samt nogle gode resultater og præstationer i træningskampene.

Modsat de to træningskampe i opstartsfasen spillede HIF en sløv første halvleg, på trods af at de havde størstedelen af spillet og kom frem til en del store chancer, blev det aldrig rigtigt hel farligt, og spillerne tog for mange forkerte beslutninger og investerede ikke nok.

Efter 40 minutters spil skete det der ofte sker når man ikke udnytter sine chancer, Galten spiller bolden ud i deres venstre og kommer lidt for nemt uden om HIF’s højreback Sarah Kring. Hvorefter bolden bliver spillet på tværs i feltet, hvor HIF forsvaret står og sover, står en Galten spiller helt fri, og rammer bolden lidt tilfældigt, men i mål kom bolden. 1-0 til Galten, hvilket også var stillingen ved pausen.

Efter pausen kom HIF spillerne ud, som forvandlet og et helt andet hold på banen. Denne forvandling gav pote allerede er 2 minutters spil af anden halvleg, efter noget fint kombinationsspil midt på banen bliver bolden sendt i dybden til forårets topscorer Simone Jakobsen, så styrer direkte mod mål, Simone sparker knaldhårdt på mål. Målmanden kan ikke holde bolde og må give en retur, som ryger lige ud midt i feltet, her er Maria Schrøder hurtigst over returen, og sparker bolden sikkert forbi målmanden og i mål, 1-1.

Allerede 2 minutter senere efter 49 minutters spil er HIF på spil igen, efter nogle hurtige og fikse afleveringer midt på banen, sender anfører Rikke Larsen bolden i dybden til Simone Jakobsen, som let løber fra Galtens forsvarsspillere, inden hun sten sikkert sparker bolden forbi en chanceløs Galten målmand, stillingen var nu 2-1 til HIF.

Efter 63 minutters spil er Simone Jakobsen igen på spil, hun starter selv en aggressivt pres på Galtens forsvar, hun opsnapper bolden og søger direkte mod målet. Efter at have afdriblet en forsvarsspiller, sparker hun sikkert bolden i kassen til stillingen 3-1 til HIF, som hun havde en lidt mere sikker føring, hvilket dog ikke fik spillerne til at træde på bremsen.

Efter 71 minutters spil, var det Maria Schrøders tur til at blive dobbelt målscorer. Bolden bliver spillet til den hjemvendte Laura Lindhardt, som er vendt tilbage til HIF efter 10 måneder i England. Laura tager bolden flot til sig, tager et par træk og spiller så bolden dybt, hvor Maria har timet sit dybdeløb helt perfekt. Maria er helt fri, hun sparker bolden køligt forbi Galtens målmand til stillingen 4-1 til HIF.

Efter 72 minutter er den gal i Galtens forsvar igen, endnu engang er Laura Lindhardt arkitekten i et flot opspil til endnu en HIF scoring. HIF bygger spillet op i venstre side, og bolden ender hos Laura, samtidig er Simone Jakobsen trukket lidt ud mod venstre. Laura spiller bolden dybt mellem Galtens højre back og midtstopper, hvor Simone perfekt løber ind i bolden, hvorefter hun afdribler den sidste Galten forsvarsspiller inden hun sparker bolden i det korte hjørne forbi målmanden til stillingen 5-1 til HIF.

Efter 82 minutter er rollerne fra 5-1 målet byttet om, Simone Jakobsen er trukket ned i banen og modtager bolden. I Simones fravær som topangriber, er der efterladt til hul, dette ser Laura Lindhardt der tager det dybe løb, hvilket Simone ser og spiller Laura helt fri i dybden. Laura tager et par træk, kigger op på målmanden, inden hun stensikkert sparker bolden ind bag målmanden med sit kølige venstreben til slutstillingen 6-1 til HIF.

Efter kampen havde træner Kasper Juhl Hansen følgende kommentar til hedenstedif.dk:

- Det er skidt vi ikke får mere ud af første halvleg, hvor vi er klart bedst og kommer til en del chancer, men vi investere simpelthen ikke nok. Det får vi heldigvis rettet op på til anden halvlegs start, vi spiller en helt fantastisk anden halvleg, hvor alle spillere træder i karakter, og vi investere alle sammen i kampen, vores presspil er meget bedre og vi spiller som et hold. Der er rigtig meget flot kombinationsspil i dag, og vi får lavet nogle flotte mål. Så jeg er meget tilfreds med dagens kamp, og resultatet, og det er vigtigt at vi får en god start på den nye sæson.

Hedensteds næste kamp er søndag kl. 15, hvor de møder IF Lyseng på Hedensted Stadion.

Mål:
40' 1-0 -
47' 1-1 Maria Schrøder
49' 1-2 Simone Jakobsen
63' 1-3 Simone Jakobsen
71' 1-4 Maria Schrøder
72' 1-5 Simone Jakobsen
82' 1-6 Laura Lindhardt