Menu

DS: "De Grønne" er tilbage på sporet med forløsende sejr over Skanderborg

image Jubel efter Mikkel Vilhelmsens mål til 0-2. Foto: Dorte Adelfred
Af Palle Herløv
14. oktober 2017 kl. 21:44

SENIOR - Så stoppede den dårlige stime med pointtab endelig. Hedensted tog til Skanderborg og slog dem 2-1 efter særligt en god første halvleg.

Ordet "forløsning" er ikke overraskende kendetegnende for den følelse, træner Alex Nørlund og resten af holdet havde efter sejren, da holdet ikke havde vundet de seneste fire kampe.

- Vi havde et erklæret mål om at vinde, da vi kom derop, for vi havde virkelig brug for det. Det var stort set ligegyldigt, hvordan det skete. Det er ingen hemmelighed, at vi har været pointmæssigt nede i en bølgedal på det seneste, men jeg synes, spillerne har taget det fint. Man har ikke kunnet se på folk, at de har været mærket af det. Ikke desto mindre havde jeg fokus på i mit oplæg, at vi skulle fokusere på, at vi - selv om vi har været nede - stadig ligger i den flotte ende af tabellen, siger Alex Nørlund til hedenstedif.dk.

- Da Skanderborg kom på 1-2 i anden halvleg, var det alligevel tydeligt for mig, at det har sat sig nogle spor hos spillerne. Der er vi udfordret på den mentale del, og derfor var det sindsygt fedt, at vi vandt.

SE BILLEDERNE: Hedensted IF - FC Skanderborg (Facebook)

Hedensted spillede en god første halvleg, hvor Lasse Dueholm scorede til 1-0 efter 29 minutter, og Mikkel Vilhelmsen gjorde det til 2-0 tre minutter efter. Vilhelmsen er tilbage på førsteholdet efter en lang skadespause.

- Herefter blev der slækket lidt på koncentrationen, så Skanderborg kom bedre med i kampen. Vi var i mine øjne indirekte med til at sætte dem i gang, da de scorede. Så blev det en kamp til sidst, hvor vi kæmpede for at holde den hele vejen hjem. Nu er vi videre og klar til at gå stenhårdt efter at slutte godt af i de sidste tre kampe, siger Alex Nørlund, der har et mål om at ende i top fire i efteråret.

Første førsteholdskamp siden foråret
Mikkel Vilhelmsen blev knæskadet i en træningskamp mod AC Horsens' U19-hold 4. marts i år. Dengang havde han en snak med trænerstaben, hvor han gjorde det klart, at han ikke forventede at spille fodbold igen. Det var hans tredje knæskade inden for få år.

- Han var lidt groggy sådan rent mentalt på det tidspunkt, så det er jo fantastisk, at han har formået at træne sig op til at gøre comeback. Sikke en vilje! Han har trænet med os i noget tid, og han har spillet for andetholdet, og så valgte jeg at tage ham med i dag og lade ham starte inde. Jeg havde en fornemmelse af, at han kunne være brikken, der fik vores spil til at fungere ift. at score mål. Det viste sig at holde stik, og som træner er det superfedt at kunne give ham den oplevelse, siger Alex Nørlund.

Mikkel Vilhelmsen havde to store chancer foruden den, han scorede på. Bolden endte for fødderne af ham i forbindelse med et hjørnespark. Nicolai Givskov headede til bolden, men Skanderborgs målmand Emil Madsen parerede den ud til Vilhelmsen, der ikke havde svært ved at ramme nettet fra kort afstand.

- Ja, målet var ikke fantastisk, men det handler jo også om at stå det rigtige sted og opsøge heldet. Det havde vi netop øvet i de seneste træninger. Det er meget simpelt, men det er den slags, der gør, at man bliver belønnet, siger Alex Nørlund.

HIF's næste kamp i danmarksserien er hjemme mod Randers Freja lørdag 21. oktober kl. 13.30.

HIF's holdopstilling:
1. Michael Mandal (m)
2. Lasse Dueholm
3. Jacob Lindstrøm
4. Jakob Malberg
5. André Givskov
6. Armin Lemes
7. Nicolai Givskov (c)
8. Mikkel Vilhelmsen
9. Kristian Bonde
10. Mathias Kahr Christensen
17. Mirsad Suljic 

På bænken:
11. Mikkel Thisgaard
12. Steffen Holm
15. Søren Lund Jørgensen 
16. Remigijus Mikalainis (m) (ikke benyttet)

Mål:
29' 0-1 Lasse Dueholm
32' 0-2 Mikkel Vilhelmsen
74' 1-2 Sebastian Rydahl

Ind- og udskiftninger:
47' Mikkel Thisgaard ind  Mikkel Vilhelmsen ud 
55' Søren Lund Jørgensen ind  Mathias Kahr Christensen ud 
71' Steffen Holm ind  André Givskov ud