Menu

JS: Nørlund & co. klar til sæsonstart i dag

image Arkivfoto
Af Palle Herløv
27. marts 2016 kl. 19:52
To nye spillere er gledet godt ind i førsteholdstruppen. Horsens Freja er holdets første opgave i dag kl. 18.30 på HM Parks kunstgræs.

SENIOR - Førsteholdet tager i dag kl. 18.30 hul på forårssæsonen, da det på hjemmebane tager imod Horsens Freja i jyllandsserien.

Cheftræner Alex Nørlund og assisterende træner Kasper Adelfred kan se tilbage på en forårsstart, der har budt på både sejre og nederlag med spilletid til mange spillere, et farvel til Jacob Espensen og Kristoffer Førby samt goddag til Frederik Mahler Bank og velkommen tilbage til Lasse Dahl-Hansen, der har spillet nogle sæsoner i Langeskov i fynsserien.

- Lasse kender vi, mens Frederik er skiftet fra Hover IF, der spiller i serie 2. Han er meget ihærdig og skal lige vænne sig til tempoet i jyllandsserien, men han bliver en gevinst for holdet som en venstrebenet spiller, der dækker alle positioner fra den centrale midtbane og ud til venstre, siger Alex Nørlund til hedenstedif.dk.

- De to, Frederik og Lasse, er begge gledet godt ind i truppen. Det glæder mig, da jeg de seneste sæsoner har haft en håndfuld spillere på både til- og afgangssiden, jeg har skullet forholde mig til. Denne gang er det mere overskueligt, da de to, der er rejst, var marginalspillere. Det kan jeg godt sige uden at fornærme dem. De bed sig ikke definitivt fast på førsteholdet, selv om de havde fine indhop i flere kampe. Med mere tålmodighed kunne de på sigt have spillet sig tættere på HIF’s førstehold, men de er begge kun 18 år, så de har fremtiden foran sig og søgte nye veje. Det har jeg fuld respekt for. Sådan er fodbold.

LÆS OGSÅ: JS slået af VB's U19-talenter

Startede med nederlag - sluttede med sejr
Holdet startede med at tabe 2-1 til VB’s U19-talenter i en kamp, der var meget lige. Herefter slog Hedensted et ikke ret stærkt Odense Boldklub-mandskab, som ellers spiller i fynsserien. Kampen endte 5-3 efter føring på 4-1 ved pausen.

- Herefter tabte vi helt unødvendigt 3-1 til Skovbakken. Vi spillede en rigtig god første halvleg, hvor det ikke lykkedes os at score, hvorefter Skovbakken får scoret på en dødbold, der sætter dem i gang, siger Alex Nørlund, som dog med et kig på holdkortet kunne konstatere, at han manglede en del af sine forventede startere til det opgør.

- Det var netop én af de kampe, da jeg fik mulighed for at se nogle forskellige folk an. Der er mange dygtige spillere i Hedensted, og selv om det sjældent er godt for et hold, hvis der skiftes meget ud, er det en fordel, at jeg som træner har et stort kendskab og muligheden for at ændre på holdet undervejs. Jeg arbejder jo ikke med fuldtidsprofessionelle - folk har andre prioriteter end fodbolden, og opgaven for mig er at sammensætte de 11 spillere, der passer bedst sammen på dagen, forklarer Alex Nørlund.

Han kunne se sit hold tabe 2-1 til vestjyske Sædding/Guldager i en ellers velspillet kamp, hvorefter en knap så god kamp alligevel endte med en sejr på 2-1 over serie 1-holdet fra Kolding Boldklub.

Drømmer stadig om en “ny Bjarne”
I forrige weekends udekamp mod Brædstrup markerede Ronni Nordnæs sig med et hattrick i 4-2-sejren. Ind til et kvarter før tid var Hedensted foran 4-0.

- Det var rart at se en mand nette tre gange, men som det har været meget længe i HIF, står vi stadig ikke med en målsluger på holdet, der scorer de der 10-15 gange pr. sæson. Målene kommer fra flere forskellige, hvilket selvfølgelig også er godt. Men – jeg håber naturligvis, at én af vores angribere kan begynde at score mere kontinuerligt, siger Alex Nørlund.

Et kig i databasen viser, at ikke siden sæsonen 2008-2009 har en førsteholdsspiller rundet 10 mål på en sæson. Da scorede Elvan Taser 11 gange. I efteråret 2006 nåede Bjarne Kristoffersen til sammenligning op på imponerende 31 scoringer. I foråret det år scorede han 19 gange.

- Vores system er nu heller ikke bygget på, at én mand skal gøre arbejdet. Vi flekser og skifter positioner, og den bevægelighed gør, at angriberne ikke altid står lige foran målet, når der skal afsluttes. Det er såmænd et bevidst valg, forklarer cheftræneren, der har arbejdet meget med at skabe et hold, der vil spille fodbold med stort “F”, som man siger.

- Vi vil gerne skabe gode og underholdende kampe, der er værd at se på, for det har vi spillerne til. Nogle gange oplever jeg dog, at vi spiller for meget, for man vinder ikke kampe alene ved godt pasningsspil. Man skal også være skarp, effektiv og kynisk, når spillet bliver flyttet fra midtbanen og ind i felterne. Det er her, det hele afgøres, siger Alex Nørlund og uddyber:

- Jeg kan se nu, at flere af spillerne er ved at ændre karakter. De forstår pludselig, hvad jeg mener, når jeg taler om at være mere resultatorienteret. Det handler bl.a. om at acceptere, at man ikke hele tiden kan spille flot og lave de lækre kombinationer. Ind imellem skal vi spille mere primitivt og simpelt. Det er en mental ting, og det er allerede lykkedes i flere kampe, siger Alex Nørlund og minder om, at mange andre klubber netop kender HIF som et hold, der gerne vil levere det polerede spil.

- Derfor bliver det ofte op til os at skabe kampene, så de bliver underholdende at se på. Det er alt andet lige sværere end blot at koncentrere sig om at ødelægge modstanderens spil.

Nye bekendtskaber og gamle kendinge i puljen
Hedensted er foruden dagens modstander fra Horsens Freja i pulje med Hatting/Torsted, Spjald IF, Christiansfeld IF, Brabrand IF, Fuglebakken KFUM Århus og Ikast FS. Kendskabet til de lokale hold er nogenlunde for HIF’s trænerteam, mens Brabrand er kendt fra efterårssæsonen. Resten er ubekendte.

- Det betyder, at vi kommer til at stifte nogle nye spændende bekendtskaber. Det er fedt, at vi ikke bare skal møde de samme hold, som vi plejer. Jeg fornemmer bl.a., at Fuglebakken (hjemhørende i Hasle, Aarhus V., red.) er et stærkt hold, mens Spjald og Christiansfeld er modstandere, som jeg tror, vi har gode muligheder for at tage points mod. Jeg må sige, at jeg ikke er en træner, der bruger voldsomt meget tid på at researche på modstanderen. Vi arbejder ud fra et stærkt koncept i HIF, så vi er ikke så afhængige af, hvad modstanderne stiller med, slutter Alex Nørlund.

Han vil dog være at finde på sidelinjen, når Hatting/Torsted i dag kl. 15 tager imod Fuglebakken på kunstgræsbanen i Torsted.

Hedensteds resultater i træningskampene:
Søndag 7. februar: HIF - VB (U19 Elite) 1-2
Lørdag 20. februar: HIF - OB (Fynsserien)
 5-3
Fredag 26. februar: HIF - Skovbakken (Jyllandsserien)
 1-3
Lørdag 5. marts: HIF - Sædding/Guldager (Jyllandsserien) 1-2
Fredag 11. marts: HIF - Kolding Boldklub (serie 1) 2-1
Lørdag 19. marts: Brædstrup IF (Jyllandsserien) - HIF 2-4

Sådan ser førsteholdstruppen ud:
Michael Mandal (m), Lasse Dueholm, Jacob Lindstrøm, Lasse Dahl-Hansen, André Givskov, Ronni Nordnæs, Nicolai Givskov, Rasmus Jørgensen, Kristian Bonde, Mathias Kahr Christensen, Mikkel Thisgaard, Emil Bech, Søren Jørgensen, Mathias Victor Christensen, Marcel Mathiasen, Frederik Mahler Bank, Kasper Skjærbæk og Jakob Skjærbæk.

Luk