Menu

U19: Bundsolid defensiv bag ny sejr til topholdet

25. april 2016 kl. 20:48

UNGDOM - En bundsolid defensiv grundlagde U19-holdets 2-0-sejr i topkampen mod Bredballe IF onsdag 20. april.

Begge hold havde vundet deres to første kampe. Bredballe vandt først 4-2 over Taulov/Skærbæk og dernæst 3-2 over Skibet, så der var altså lagt op til lidt af et drama: Hvilket hold skulle forblive ubesejret, og hvilket hold skulle have den nuværende førsteplads

"De Grønne” startede med at stille sig langt tilbage på banen, hvilket gjorde, at Bredballe ikke havde noget rum at slå bolde ned i, så de var tvunget til at spille den frem, hvilket ikke var så effektivt for dem. Så snart Bredballe nåede midterstregen, blev der lagt fuld pres på. Det brutale midterforsvar med Sebastian Østergaard og Jacob Mortensen er blevet noget af et fundament for U19-holdet, og i dag spillede de ekstra flot og holdt nullet. Stærk kamp af duoen.

På højre back manglede man i dag en normalt storspillende Rasmus Klærke, men vikar Mads Nielsen afløste til UG, og var en konstant offensiv trussel. På modsatte back var der blevet plads til Emil Frimodt, som i dag spillede 60 minutter og gjorde en fantastisk figur. "Det er ny rekord, coach. Det ender med, at jeg spiller en hel kamp”, lød det fra Emil Frimodt, da han stakåndet blev skiftet ud et kvarter inde i anden halvleg. Forsvaret spillede alt i alt en noget nær perfekt kamp.

Som første halvleg skred frem, blev Bredballe-spillerne mere og mere frustrerede over ikke at kunne finde huller i det kompakte Hedensted-hold. Det fik dem til at slå bolde i blinde frem ad banen. Især når presset blev sat af de forreste grønne spillere. Det gjorde, at Hedensted flere gange kunne slå meget farlige kontraer. Dog desværre uden det vigtigste: mål.

Men 30 minutter inde i halvlegen fik HIF et hjørnespark, som Alexander Frostholm perfekt fik sparket indover, hvor Jakob ”Flamme” Hansen kom først på den. Han snittede den til bagerste stolpe, hvor en helt fri Torbjørn Dirchsen kunne sende bolden i mål til 0-1.

Resten af halvlegen var en smule rodet. Især fordi, HIF stod så godt på banen, at når Bredballe prøvede at spille bolden frem, blev de mødt af to storspillende centrale midtbanefolk i Casper Bigom og Marcus Schulz. Så det blev ikke så god fodbold, men godt duelspil af ”De Grønne” istedet.

- Casper Bigom var en smule frustreret over sit spil i dag, som han nok ikke helt følte, sad, hvor det plejer. Samtidig havde han ikke bolden så meget, som når han er bedst. Men jeg roste ham og Schulz for at have lukket den centrale del af banen fuldstændigt ned, og det var vigtigere for mig i dag, end at han fik sat spillet længere fremme. Og det gav han mig ret i, siger træner Mads Nissen.

10 minutter før pausen fik Bredballe et hjørnespark, som blev clearet op til Alexander Frostholm, som derfra satte turboen til. Han oversprintede simpelthen en Bredballe-spiller, men desværre havde han ikke set en helt fri Mikkel Foss inde foran mål, så han kørte desværre lige direkte ind i en Bredballe-stopper.

- Med fem minutter igen af første halvleg kom en Bredballe-spiller alene igennem mod Simon Sund. Den duel vandt Sund heldigvis. En super sidste skanse mellem stængerne, som ikke kun er en dygtig keeper, men også en god fodboldspiller som kan bruges i bagspillet, siger Mads Nissen.

I pausen blev der tanket op med et stykke frugt og noget vand. Der blev snakket om, at det hårde arbejde ikke måtte stoppe nu, at man ikke måtte gå på kompromis med organisationen og ikke lade sig lokke frem eller ud af position.

- Jeg sagde til drengene, at arbejdet først startede nu, og hvis man ville det nok, lå sejren og ventede på dem. Men begyndte man at slække på de vigtige ting, såsom at stå kompakt og være aggressive, ja, så ville Bredballe arbejde sig ind i kampen, og det ville være uacceptabelt. Især når vi kun gav én chance væk de første 45 minutter, forklarer Mads Nissen til klubbens hjemmeside.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt, at Bredballe ville prøve at rykke spillet længere frem på banen. Det fungerede dog ikke så godt for dem, da de hele tiden skulle have i baghovedet, at hvis de tabte bolden, ville Hedensted få en dødsensfarlig kontra. Det kunne ses, da der blev slået et stort hul på Bredballes midtbane, hvor halvdelen i blå ville op og score, og resten ville forsvare. Det gav oceaner af plads til de offensive kræfter i grønt. Især Jakob "Flamme" Hansen fik virkeligt meget at lave i anden halvleg ved at gå ned og hente bolde og derfra sætte sine holdkammerater i scene. Flere rigtigt gode chancer blev brændt - ingen nævnt her.

I pausen var en syg Torbjørn Dirchsen blevet skiftet ud med arbejdshesten Jacob Sørensen. Det gjorde bare Hedensted endnu mere aggressiv. Desværre for Jacob mente dommeren, at han var for aggressiv i en duel, så Jacob blev sendt ud i 10 minutter. Nu skulle HIF virkelig arbejde for de tre points. Her fik Marcus Schulz dog heldigvis styr på sine tropper, og han fik holdt stand, til holdet igen var fuldtalligt. Med 30 minutter igen kunne træner Mads Nissen med glæde sætte Frederik Andreasen og Nikolaj Lindblad ind.

- Begge har været skadet i de første turneringskampe, og med dem tilbage får vi et virkelig komplet hold, hvor der er 18 mand, som kæmper på lige fod om at spille. Det er dejligt, at vi kan få folk klar igen, så alle føler sig presset til at levere 100 procent hver gang, hvis man vil spille.

Som den sidste halve time skred frem, blev det tydeligt, at Bredballe ville spolere Hedensteds flotte kamp, men lige lidt hjalp det. Med 20 minutter igen fik ”De Grønne” endnu et hjørnespark, som blev sparket på bagstolpen, og her kom en udækket Sebastian Østergaard frem og kunne heade sit hold i front 0-2. Fantastisk kamp af "Ø", som virkelig løfter sit niveau for hver kamp, han spiller. Det er som at se sig selv for år tilbage. Jeg husker særligt i Majfest-opvisningskampen mod Brøndby, hvordan jeg… (forkortet af red.), siger Mads Nissen.

Kampens sidste minutter blev lidt hektiske med et par halve chancer til Bredballe, som Simon Sund klarede plus en friløber til Mikkel Foss, som blev brændt på det skammeligste. Men ligegyldigt var det, for da dommeren fløjtede sidste gang, stod der 0-2 i Hedensteds favør.

- Det var en fantastisk kamp, som jeg mener, at vi vinder inde i taktikrummet. Planen blev fulgt fuldstændigt, som den skulle, og vi giver vel reelt kun en enkelt chance væk. Hvor jeg tror, at Bredballe-drengene nok set i bakspejlet er glade nok for, at vi ikke scorede tre-fire mål mere. Det er også supervigtigt for moralen nede bagi, at vi holder nullet. Det fortjente de i dag, forsvarsspillerne. Der er ikke en eneste, som ikke skal fremhæves i dagens kamp, for det var hele holdet, der fulgte taktikken, eksekverede kontraerne som Dortmund under Kloop og var skarpe på dødbolde. Dog skal kampens spiller, Sebastian Østergaard, lige have et ekstra klap på skulderen for en fremragende kamp. Hans makker, Jacob Mortensen, har lige så stor ære af kampen, men "Ø" scorede. Det kan Jacob så tænke over, lyder det fra træneren.

Holdets næste kamp er hjemme mod Skibet GF søndag 1. maj kl. 10.30.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Emil Frimodt
3. Jacob Mortensen
4. Mikkel Foss
5. Mads Nielsen
6. Marcus Schulz ©
7. Torbjørn Dirchsen
8. Sebastian Østergaard
9. Casper Bigom
10. Alexander Frostholm
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Nikolaj Lindblad
13. Jacob Sørensen 
14. Frederik Andreasen

Mål:
30' 0-1 Torbjørn Dirchsen
69' 0-2 Sebastian Østergaard

Ind- og udskiftninger:
45' Jacob Sørensen ind  Torbjørn Dirchsen ud 
61' Nikolaj Lindblad ind  Mikkel Foss ud 
61' Frederik Andreasen ind  Emil Frimodt ud 

Luk