Menu

U19: Knægtene tog arbejdshandskerne på i ny sejr

15. april 2016 kl. 17:40

UNGDOM - De unge U19-knægte var igen i spil i aftes, da Gauerslund blev slået 4-2.

Efter en hård uges tid, først med weekendens kamp imod Kildevæld og med fire spillere, som var med U21-holdet om mandagen, var det en presset trup, der fik en tiltrængt pause fra træningen i tirsdags.

- Drengene har spillet og trænet utroligt flot den seneste måneds tid, og når vi så har syv spillere, som til og med træner om mandagen med vores jyllandsseriehold, ja, så havde alle mand fortjent et break, siger træner Mads Nissen.

- Vi havde også lidt sygdom fra et par spillere, som skulle overstås. Så det var dem vel ondt.

Som kampen i weekenden var der desværre stadigvæk fire skader plus et afbud på grund af sygdom af sidste kamps stjernespiller, Torbjørn Dirchsen. Så endnu en gang skulle bredden testes, og da 13 mand var klar fra 18-mandstruppen, hev man Jonas Hüttel ind i sidste sekund, og han gjorde en fin figur.

En tur på landet
Ankomsten til Gauerslund startede med stor begejstring, dog kun indtil man fik trukket vejret dybt, og så blev det tydeligt for alle, at man var lidt længere ude på landet, end drengene normalt er. Optakten til kampen blev lidt kortfattet og ikke så detaljeret som træner Mads Nissen normalt gerne ser den, men grundet det tidlige spilletidspunkt, og folk der skulle hjem fra skole, blev det hele meget kortfattet.

- Jeg plejer at have en dårlig fornemmelse i maven, når vi ikke får snakket om alt det, vi gerne skal, til taktikmødet. Men i dag var det hele så presset, at vi bare skulle af sted og i gang. Under opvarmningen så vi banen lidt an, og der var ikke rigtig nogen, som var i tvivl om, at det ville blive en svær kamp, så vi ændrede en del på måden, vi ville spille på, og det tog drengene heldigvis til sig, siger Mads Nissen.

Da udeholdets træner kom ud og bød drengene og trænerteamet velkommen, blev banens beskaffenhed kommenteret. Træneren var ked af, at kampen skulle afvikles på så dårlig en bane, men det var, hvad de havde. Så nu skulle arbejdshandskerne på i stedet for de fine fodboldstøvler. Det var en bane, der lagde op til en masse dueller og til meget primitiv fodbold, hvilket normalt ikke er guldkost for Hedensteds U19, da man er et hold, som er bedst med bolden på græsset.

Kampen startede da også, som man havde regnet med, da hjemmeholdet pressede hårdt med nogle knivskarpe bolde i dybden til Gauerslunds klart bedste spillere - deres lynhurtige angriber og teknisk dygtige højre kant. Det blev farligt flere gange, og til sidst gik den heller ikke længere. 1-0 til Gauerslund. Deres dygtige kant startede på midten, og uden at blive tilført nogen form for grøn fysik, kunne kantspilleren spadsere igennem feltet og ligge bolden ind under Simon Sund.

Efter en lille røffel af træner Mads Nissen vågnede ”De Grønne” dog heldigvis op.

- Jeg havde bedt vores fire centrale spillere om at være ultraaggressive, når bolden var på den midterste tredjedel af banen, så at komme bagud på så dårligt duelspil er bare for dårligt, siger træneren til hedenstedif.dk.

Heldigvis skulle der ikke gå mere end fem minutter, før det primitive spil kom Hedensted til gode. En lang bold fra midten blev opsnappet af en super velspillende Alexander Frostholm, som løb fra sin direkte modstander og resolut sparkede bolden ind bag en chanceløs keeper til 1-1.

Efter målet gik det ligesom op for ”De Grønne”, hvad der skulle til for at spille efter disse forhold. Lange bolde, og så på andenbolden. Og gang på gang blev det farligt. Efter en håndfuld store chancer hvor især Jakob ”Flamme” Hansen var i centrum, blev netop "Flamme" sat op til scoring. En perfekt lang bold fra Mads Nielsen blev fanget af "Flamme", som flot lagde bolden ind under Gauerslund-keeperen, 1-2. Sådan rundede man en flot og til tider taktisk klog første halvleg af.

Efter pausen blev Hedensted naturligt presset længere tilbage på banen, hvor man så kunne stille sig kompakt og vente på, at de frustrerede Gauerslund-spillere ville løbe ind i en mur af grønne trøjer. Det fungerede fantastisk. Ikke mindst på grund af en storspillende Marcus Schulz, som man godt kunne mærke, havde noget han skulle vise efter sidste kamps knap så gode præstation. Og anføreren var helt igennem fejlfri i dag. Dette bedst vist ved scoringen til 1-3.

- Emil Frimodt, Rasmus Klærke, Marcus Schulz, Jacob Sørensen og "Flamme" er alle med i målet, som kunne have stået i fodboldens ABC. Fantastisk opspil helt nede fra backen, op igennem midten og ind på "Flamme", som med hælen spillede Schulz fri, hvor han uden omtanke bare klappede bolden ind. Så bliver man sgu lidt stolt, når man kan se sine drenge spille så flot pasningsspil, og især på så dårlig en bane. Det er som at se sig selv for år tilbage. Jeg husker særligt i Majfest-opvisningskampen mod Brøndby, hvordan jeg… (forkortet af red.), siger Mads Nissen.

"Italian stallion" og "last minute call" på banen
Ind kom nu den Italienske hurtigløber Riccardo Groselle og Jonas Hüttel. De gik begge direkte ind og stressede hjemmeholdet, som ikke fik mere end få sekunders ro. Stærke indhop af dem begge.

Med 15 minutter tilbage kom det sidste søm i kisten. Et igen stærkt fysik pres af Alexander Frostholm gav ham muligheden for at spille "Flamme" fri, og han lagde igen bolden flot ind under keeperen 1-4.

Til sidst fik Gauerslund et trøstende mål, hvor Hedensteds forsvar var gået i omklædningsrummet. Eller sådan så det i hvert fald ud.

- Alt i alt en super sejr, som helt sikkert får folk til at frygte os i stedet for at trække lidt på skulderen. Jeg er sikker på, at Gauerslund kommer til at drille alle de andre hold, så derfor var sejren god. Drengene fik én taktik at vide i Hedensted og en anden i Gauerslund - det viser bare klasse, at man kan omstille sig så hurtigt. Af dem som skal fremhæves i dag skal "Flamme" selvfølgeligt nævnes. Første officielle kamp i grøn, og så scorer han to basser. Stærk kamp af Jakob, som også spillede med U21 i mandags. Ud over ham skal Marcus Schulz nævnes. Jeg er stolt af ham. At han på den måde kan vende sin dårlige præstation i lørdags til noget konstruktivt, og så levere så flot en kamp i dag. Det er sgu høj klasse. Helt klart kampens spiller, lyder det fra træner Mads Nissen.

Holdets næste kamp er ude mod Bredballe onsdag 20. april kl. 18.30. 

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Jacob Mortensen
4. Mikkel Foss
5. Mads Nielsen
6. Marcus Schulz ©
7. Jacob Sørensen
8. Sebastian Østergaard
9. Casper Bigom
10. Alexander Frostholm
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Riccardo Groselle
13. Emil Frimodt
14. Jonas Hüttel

Mål:
00' 1-0 -
00' 1-1 Alexander Frostholm
00' 1-2 Jakob "Flamme" Hansen
00' 3-1 Marcus Schultz
00' 4-1 Jakob "Flamme" Hansen
00' 4-2 -

Ind- og udskiftninger:
45' Emil Frimodt ind  Alexander Frostholm ud 
00' Riccardo Groselle ind  Jacob Sørensen ud 
00' Jonas Hüttel ind  Mikkel Foss ud 

Luk