Menu

DS: Forrygende start for HIF: Skanderborg slået med 7-3

image Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
23. juli 2017 kl. 10:35

SENIOR - På trods af en skidt start, hvor Skanderborg fik scoret to gange inden for de første 12 minutter, lykkedes det Hedensted at vinde lørdagens træningskamp 7-3.

- Jeg havde lagt op til, at vi skulle turde spille vores eget spil og turde lave fejl. Begge dele blev indfriet, men desværre kostede sidstnævnte to mål, hvor bolden blev spillet direkte i fødderne på modstanderen, der bare skulle sparke den ind. Sådan er det i de første træningskampe, hvor sommerens rust lige skal bankes af. Heldigvis kom vi stærkt igen, siger cheftræner Alex Nørlund til hedenstedif.dk.

Netop Skanderborg er Hedensteds modstander i anden runde af danmarksserien 15. august, så storsejren var vigtig ift. det psykologiske overtag, mener træneren.

- Det er flot, at vi kommer på 4-2 inden pausen. Det viser, at spillerne hurtigt har fundet frem til det høje niveau, jeg ved, de har. Specielt målet til 4-2 var et mønsterangreb, hvor vi gjorde det, vi har øvet os på længe med hurtig boldomgang og spilforståelse. Det betyder bl.a., at når bolden er undervejs op ad banen, så er man også som spiller undervejs i sit løb. Vi splittede deres forsvar ad totalt med fem-seks førstegangsafleveringer, hvorefter Kristian Bonde scorede. Det var én af de detaljer, der gør, at jeg tænker, det ser godt ud efter bare to træningspas, siger Alex Nørlund.

LÆS OGSÅ: Der skal knokles stenhårdt de næste 18 dage før sæsonstart

Wiberg ud med forstuvet fod
Desværre måtte nytilkomne Glen Wiberg udgå med en skadet fod, da han vrikkede om efter et kvarters spil. Hans fod hævede op med en forstuvelse, og Lasse Dueholm kom ind istedet.

- Det var rigtig ærgerligt. Både for Glen og for mig og resten af truppen. Det er nu, vi skal lære hinanden at kende, og det er nu, brikkerne skal falde på plads. Vi håber at se ham tilbage på træningsbanen igen snart, siger Nørlund, der også gav debut til Dzejlan Karalic.

- Dzejlan spillede anden halvleg og gjorde en fin figur. Han fik vist, hvad han kan bringe til vores spil med bl.a. en god fysik og aggressivitet. Unge Søren Rothausen har været en del af træningstruppen gennem noget tid. Han spillede de sidste 35 minutter og scorede såmænd målet til 7-3. Jeppe Asmussen kom også ind og gjorde det fint, og det samme gjorde Armin Lemes. Vi har brug for, at alle kommer med og rammer deres topniveau, når sæsonen starter. Hele truppen skal være oppe i gear. Jeg skal ikke bare stå med 11 skarpe spillere, forklarer Alex Nørlund, der samtidig gør op med tidligere tiders spillen træningskampe for træningens skyld.

- Det har jeg gjort klart flere gange allerede. Vi spiller 100 procent for at vinde, og vi skal udfordres fysisk. Bl.a. derfor møder vi ikke modstandere under danmarksserie-niveau. Det handler ikke om at tanke selvtillid ved at besejre dårligere modstandere. Det handler om at blive bedre, fastslår cheftræneren.

Hedensteds næste kamp er ude mod VSK Aarhus tirsdag kl. 19.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Jacob Lindstrøm
3. Jakob Malberg
4. Armin Lemes
5. André Givskov
6. Glen Wiberg
7. Nicolai Givskov (c)
8. Rasmus Jørgensen
9. Kristian Bonde
10. Mathias Kahr Christensen
11. Mirsad Suljic

På bænken:
12. Lasse Dueholm
13. Jeppe Asmussen
14. Dzejlan Karalic
15. Søren Rothausen

Mål:

07' 0-1 -
12' 0-2 -
20' 1-2 Armin Lemes
25' 2-2 Mirsad Suljic
34' 3-2 Nicolai Givskov
43' 4-2 Kristian Bonde
46' 5-2 Dzejlan Karalic
61' 6-2 Kristian Bonde
70' 6-3 -
75' 7-3 Søren Rothausen

Ind- og udskiftninger:
15' Lasse Dueholm ind  Glen Wiberg ud (skadet) 
45' Dzejlan Karalic ind  Armin Lemes ud 
60' Jeppe Asmussen ind  Mathias Kahr Christensen ud 
60' Søren Rothausen ind  Rasmus Jørgensen ud 

Luk