Champagnesprøjt og luftture

image Sejren er hjemme - og nu springer champagnen - så pyt med, at bluse og bukser bliver drivvåde. Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
11. juni 2006 kl. 08:00

For første gang i historien er Hedensted IF's førstehold i jyllandsserien. De unge jublede, mens de ældre kneb en tåre.

Der var på forhånd lagt op til spænding fra start til slut i opgøret på udebane mod Grindsted GIF lørdag eftermiddag. Hjemmeholdet har tidligere i år banket netop Hedensted med 0-3, og de havde selv god brug for at hente point i bunden for at sikre sig overlevelse i serie 1.

Præcis som i forårets kamp lagde Grindsted straks fra start pres på Hedensted, og det udmøntede sig i en scoring til hjemmeholdet kun syv minutter inde i kampen. Ivan Ebbesen stod bag målet.

Med en pausestilling på 1-0 til Grindsted var HIF presset hårdt, da dommeren fløjtede op til anden halvleg. Forløsningen kom imidlertid, da Elvan Tasers indlæg blev tabt ind i målet af Grindsteds keeper. Lige det "De Grønne" havde brug for og på det rette tidspunkt.

Allerede tre minutter senere faldt næste scoring, da et indlæg fra Jens Erik Skibsted blev headet ind ved fjerneste målstolpe af Kennet Gregersen. Fire minutter senere kom kampens afgørelse. Jesper Larsen sled sig igennem feltet og blev nedlagt. Straffesparket blev sikkert udnyttet af Bjarne Kristoffersen af to omgange, og med en føring på 3-1 havde Hedensted styr på kampen.

I løbet af de sidste 45 minutter kom det frem, at Grindsted via de andre resultater havde reddet sig i kredsen. Det satte kampen lidt i et dødvande, men de mange medrejsende fans fik dog lige et mål mere at rejse hjem på. Bjarne Kristoffersen sendte bolden i netmaskerne med et brag og kom dermed op på 31 mål i sæsonen.

Dagens spiller blev målmand Jan Larsen med fem stemmer. Det blev fejret med manér i et sandt champagnebrus sammen med oprykningen, der for første gang bringer HIF i jyllandsserien.

De ældste blandt publikum, som gennem sæsonen trofast har fulgt holdet, kneb en lille tåre, mens trænerne måtte finde sig i at blive smidt højt mod himlen af sine grønne kammerater - op til flere gange.