U17 Piger: Julie Rohde dobbelt målscorer i sejr over Odder

Af Kasper Juhl Hansen, træner
29. maj 2016 kl. 13:03

UNGDOM - Desværre for Hedensted-pigerne kom Odder bedst fra start. HIF virkede ikke rigtigt klar fra start og pigerne frigav rigtig meget plads på kanterne, og allerede efter 6 minutter skulle det vise sig at blive straffet.

En Odderspiller kommer nemlig fri på højrekanten, hvor hun slår et indlæg ind efter en angriber, som kommer fra en position der mest af alt ligner en offsidekendelse, men ikke desto mindre vælger dommeren ikke at fløjte. På trods af at hun var omringet af tre Hedenstedforsvarer kommer hun alligevel til en afslutning, som går ind forbi keeper Stine Hauge, der var chanceløs i situationen, til stillingen 0-1.

Generelt var den første halve time af kampen, for at sige det mildt, ikke særlig god og pigerne virkede en kende umotiverede, men det skulle så sandeligt ændre sig. Med ca. 10 minutter tilbage af 1. halvleg begyndte pigerne for alvor at vise tænder, og det resulterede også i et par chancer som desværre ikke gik ind, men der var vist gode takter, som der bestemt skulle arbejdes videre på efter pausen. Desuden havde Odder deres farligste våben i form af deres hurtige angriber, og efter at den altid sikre stopper Sabrina Nielsen fik hende lukket ned, havde de ikke særligt meget at komme med og det skulle vise sig at få konsekvenser i 2. halvleg.

12 minutter efter pausen skulle det hårde arbejde vise sig at bære frugt. Ligesom den tidligere modstander fra FC Horsens, var Odder også glade for at sparke korte målspark. Noget som HIF-pigerne gentagne gange har vist at de er hurtige til at opsnappe. Endnu en gang blev den spillet ud til en midterforsvar, som Signe Holgersen presser hårdt og får også fat på bolden. Herefter vender Signe mod målet, og befinder sig i en position hvor hun normalt ville sparke selv, men ganske uselvisk finder hun angriber Julie Rohde i mere fri position med, som sparker bolden i det tomme mål. Udligningen var faldet og HIF fik for alvor blod på tanden. Stillingen var 1-1 efter 52 minutters spil.

Odder blev for alvor presset ned nu og kunne da heller ikke fortsætte med at modstå presset. Allerede igen efter 59 minutters spil spiller Signe Holgersen en aflevering i dybden til målscorer Julie Rohde, der havde bevæget sig lidt ud på kanten. Lige inden Julie bliver presset, spiller hun en flad aflevering ind i mellem to Odderspillere til en helt fri Maria Schrøder. Sådanne chancer skal Maria ikke bruge mange af, og hun putter bolden køligt ind forbi Odders keeper der var uden chance til stillingen 2-1, og nu var Hedensted IF på sejrskurs.

Der er nu meget tæt kamp om topscorerprisen, da både Julie Rohde, Maria Schrøder og Signe Holgersen alle tre har scoret 5 mål, men det skulle ikke vise sig at holde særligt længe. Blot 6 minutter efter 2-1 scoringen var Julie Rohde lige hvor hun skulle være. Uret sagde 65 minutters spil da Louise Jakobsen opsnapper en kikset aflevering fra en af odders midtbanespillere, hvorefter hun sprinter fra sin nærmeste modstander. Louise slår et tidligt indlæg ind til en helt fri Julie, som sparker bolden ind forbi målmanden, der ellers var skyld i at der ikke var scoret flere mål på dette tidspunkt. Tilskuere, trænere og spillerne bryder ud i ekstase da Julie scorer sin 6. sæsontræffer og fuldender et Hedensted comeback af fineste slags.

Resten af kampen fortsatte med et Hedensted pres, men uden flere scoringer. Det mest seværdige var at den altid hårdtarbejdende Anne Schmidt gik hårdt til sine modstandere, og 2 minutter inde i overtiden gik hun lidt over stregen og fik holdets første gule kort i sæsonen. 2. halvleg var blandt de hidtil bedste præstationer som pigerne har leveret siden trænerteamet overtog holdet sidste sommer. Kort efter fløjter dommeren kampen af til stor jubel hos Hedensted IF, der hermed indtager puljens 1. plads, á-point med BMI som dog har en kamp mindre, men venter i pigernes næste opgør.

Træner Kasper Juhl Hansen var mindst lige så meget oppe at køre som pigerne, og han havde følgende at sige til hedenstedif.dk:

- Hvis vi ser bort fra den første halve time i dag, som bar alt andet end god, så spiller vi en meget flot kamp. Vi kommer hurtigt bagud 0-1, men viser alligevel en formidabel karakter ved at vende dette truende nederlag til en af sæsonens absolutte flotteste sejre. Det er så flot gået af tøserne. Vi viser i dag at vi hører til i toppen, og spiller noget af rækkens flotteste fodbold, jeg er en meget stolt træner i dag, og jeg glæder mig helt vildt til vores næste kamp mod BMI.

Spillerne og trænerteamet siger tak for støtten til de fremmødte tilskuere, og håber at se jer igen til vores næste kamp, som spilles søndag 5. juni på hjemmebane i mosen mod BMI FS kl. 15 i en altafgørende kamp, om hvem der skal ende på puljens 1. plads.

Målscorere:
06' 0-1 -
52' 1-1 Julie Rohde
59' 2-1 Maria Schrøder
65' 3-1 Julie Rohde