U19: En Klovborg tager den tid, en Klovborg skal tage - vi er ved at modnes!

image Arkivfoto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
19. marts 2022 kl. 17:36

U19 - Hedensteds U19 Liga 1-hold var igen i aktion i dag, lørdag, da modstanderen hjemme var Tarup-Paarup.

Kampen endte med et nederlag på 1-3 trods en føring på 1-0, og cheftræner Jimmi Nielsen vurderer, at hans hold rykkede sig endnu et skridt i den rigtige retning.

Han fortæller herunder om kampen:

Vi var klar over, at TPI ville være en udfordring, for de havde i deres første kamp spillet 1-1 mod det forventelige tophold fra Herning Fremad, som vi tabte meget klart til i vores testkamp en uge før turneringsstart. Derfor trænede vi taktisk i torsdags udelukkende med henblik på det her opgør.

Vi synes komfortable og i fuld kontrol i første halvleg. Vi står stærkt defensivt og sætter fine ting sammen offensivt. Drengene begynder at forstå værdien af at spille som en enhed og ud fra et givent koncept.

Vi gav én chance væk i denne halvleg, men holdt ellers TPI fra fadet med stærk organisation og forsvarsspil.

Vores opbygningsspil i første fase sad langt hen ad vejen i skabet, og drengene tog elementerne fra den taktiske træning med sig.

Vi måtte justere lidt, da TPI skiftede taktisk formation. Nok en naturlig konsekvens af, at deres formation, som vi var forberedte på, ikke passede med vores set-up. Stor ros til TPI for deres evne til at skifte.

Alligevel er vi i fin balance, om end vi må spille lidt mere stejlt i første fase. Det løste drengene flot.

Vi får scoret et fint mål efter et længere angreb, hvor vi kommer neden om forsvaret med Kasper Jensen, der finder Frederik Andersen flot inde foran målet, og det bliver 1-0 efter 30 minutters spil.

Både tidligere i halvlegen og op til pausen har vi flere gode muligheder for at udbygge, men det bliver for omstændeligt omkring og i TPI's felt.

Så sker der det, der ikke må ske. Med 30 sekunder igen af halvlegen får vi et dumt gult kort, som ændrede noget i kampens udvikling.

Anden halvleg er to  minutter gammel, da et indlæg langt oppe i banen ikke bliver clearet langt nok væk. Returbolden sparkes resolut ind - skidt start.

Kort tid efter sker det samme igen. Indlæg, for kort clearing og returen sparkes ind.

Vi bliver fuldtallige igen, og herefter er kampen lige.

Efter cirka 70 minutter brænder Tobias Arentoft en stor chance, da han er helt alene fra kanten af det lille felt. Havde vi udlignet dér, er jeg ikke i tvivl om, at vi havde fået minimum 1 point ud af det her.

Vi har tilløb til mere, har en del hjørnespark og frispark midt på deres halvdel, men må også satse lidt, så kampen blev lidt en åben slagudveksling.

Efter 75 minutter er den så gal igen. Endnu et indlæg, der ikke cleares langt nok væk, og returen ender atter ved en TPI-spiller, som sætter den ind.

Vi klør fortsat på, men vi kan ikke ændre mere på resultatet, selv om vi er lige ved og næsten flere gange.

Vi må erkende, at vi stadig skal arbejde med spillet i og omkring felterne. Alt andet skrider hastigt fremad, og så skal vi af med alle de halve skader, som spillerne render rundt med, ligesom vi - selv om det er svært, når spillerne halter - skal have bygget mere form på drengene, så vi kan trykke vores modstandere mere og spille på lidt større bane. Også når modstanderen har bolden.

Nu venter der en gigasvær opgave i Herning i næste weekend. Det er en kamp, vi forsøger at overraske stort i, men vi er også bevidste om, at vi stadig skal udvikle og gerne kontrollere så mange minutter af kampen som muligt.

Vi arbejder hårdt videre på at blive bedre både individuelt og som hold, og lige her skal vi være tålmodige og ikke for ivrige efter den korte succes. Det handler om fremtiden, der skal afspejles i nutiden.

Jeg er sgu stolt af det, drengene leverer, og over hvor meget de har rykket sig på kort tid. Der er positiv stemning i trupperne, og vi tror alle sammen på, at lige pludselig får vi hul på bylden pointmæssigt.

U19 Liga 1-holdets næste kamp er ude mod Herning Fremad lørdag 26. marts kl. 14.

Mål:

30' 1-0 Frederik Andersen
47' 1-1 Tobias Brink Mose
54' 1-2 Kristoffer Rasmussen
75' 1-3 Diyar Omer