U19: Mahdi Aldiwan enlig målscorer i sæsonens første kamp

image Foto: Jimmi Nielsen
Af HIF Kommunikation
06. august 2022 kl. 19:31

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge tog lørdag hul på den nye sæson som Liga 1-hold med en udekamp mod Brabrand.

Kampen endte desværre med et stort nederlag på 7-1, hvor Mahdi Aldiwan scorede HIF'ernes mål.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampen her:

Skak er også en sport. Brikkernes værdi er dog essentiel ift. forudsætninger. Dagens kamp var som et skakspil, der indledningsvis så rigtig godt ud for os, men da vi ikke udnyttede vores afgørende momenter, blev det et helt andet spil i sidste ende.

Vi mødte Brabrand i en test i mandags, hvor tingene så rigtig fine ud. Som konsekvens af det havde Brabrand lavet om i deres organisation, hvilket vi egentlig havde en anelse om, hvorfor vi også havde ændret lidt. Det blev ren skak. Stor ros til deres træner 'Frede' for at være omstillingsparat.

Vores brikker har dog ikke samme styrke som Brabrand-drengene. Vi håber, vi har nærmet os inden næste møde, og derfor var vores strategi at komme hurtigt foran med et par stykker og så stå den ud derfra.

Også derfor havde vi to forsvarsspillere på bænken ud af tre i forhåbning om, at vi skulle parkere bussen lidt.

Men én af de vigtigste faktorer ift. resultater er besøgelsestid, og den kendte vi ikke, da vi brændte to friløbere og en helt fri header omkring det lille felt indenfor de første 10 minutter.

Det så rigtig fint ud de første 20 minutter, men så blev vi for uforsigtige, for ivrige og for naive, og det går bare ikke imod et klassehold som Brabrand.

En returbold, en omstilling og en stor opspilsfejl blev straffet prompte, og bum - så var vi nede med tre mål.

En diagonalbold, som drengene appellerer for offside og derfor stopper med at spille, gjorde det til 0-4 inden pausen, hvor vi snakker om at fokusere på en ny halvleg, bringe det nødvendige og til stadighed spille fremad.

To omstillinger smed imidlertid et par mål mere af sig til Brabrand samt en scoring på straffespark, inden vi får pyntet på resultatet ved Mahdi Aldiwan, som er en af de nye i klubben.

Efter kampen melder flere Brabrand-folk ud, at 1-7 ikke var et retvisende billede af kampen, men det synes jeg faktisk, det var, for det er jo fakta, og Brabrand var virkelig gode. Ligesom Herning Fremad spillede de meget voksent, og de har masser af fart og fysik, ligesom deres tilgang var dejligt aggressiv. Helt klart et tophold! Og en helt fortjent sejr til dem.

Vi må acceptere, at vi er helt nye i truppen og meget unge, hvor Brabrand er sammenspillet og har en del, der træner med 2. divisionsholdet og også har fået spilletid i divisionen i forrige sæson.

Og så skal man stå tidligt op for at få point ud fra vores nuværende forudsætninger, men vi prøvede, vi havde en plan der - måske - var lige ved at lykkes.

Det værste var dog, at vi fik et par skader, og én, der måtte udgå med svimmelhed, så nu slikker vi lidt sår, får de sidste tilbage, og så giver vi den én over nakken på træningsbanen i den kommende uge, så vi er klar til næste kamp hjemme på fredag.