U19: Nederlag under svære betingelser - men også med positive aspekter

image Arkivfoto: Dorte Adelfred
Af HIF Kommunikation
13. marts 2022 kl. 18:35

U19 - Hedensteds U19 Liga 1-hold tog søndag hul på forårssæsonen med den første kamp om points. Modstanderen var FC Århus Syd.

Cheftræner Jimmi Nielsen fortæller herunder om debutkampen i ligaen:

Vi kom til Århus med stor optimisme og tro på points på trods af diverse udfordringer. Det blev dog ikke bedre af, at én af vores forsvarsspillere måtte forlade opvarmningen med en skade.

Endnu være blev det, da vi efter tre minutter af kampen fik en skade til endnu en forsvarsspiller og vores anfører- en slem knæskade ligner det desværre.

Endvidere fik vi samlet set fem skader under kampen - det var helt vildt! Og vi måtte spille kampen til ende med skadede spillere på banen.

Det var ikke den bedste start på sæsonen, og slet ikke et scenarie, vi kunne forudse eller planlægge ud fra.

Kampen starter som konsekvens af vores forsvarsmæssige udfordringer egentlig ret godt. Vi er klart mest på bolden og skaber flere store chancer, men hver gang vi skal forsvare, indkasserer vi mål. I alt tre inden for de første 20 minutter, hvor alle tre scoringer er en tydelig konsekvens af vores nysammensatte forsvar.

Efter 20 minutter får vi stabiliseret tingene og får spillet til pause. Stadigvæk som de mest boldbesiddende. Kasper Jensen scorer vores mål.

Stillingen ved pausen var 4-1.

Hele anden halvleg var nærmest spil til ét mål: modstanderens. Vi er blevet afklaret i tingene og vinder en overbevisende halvleg med 1-0 på mål af Frederik Andersen. Vi skabte mange chancer og fik annulleret et mål, som ikke engang modstanderne kunne se, så vi måtte tage fra Aarhus med uforrettet sag og et ærgerligt nederlag på 2-4.

Specielt anden halvleg var overbevisende imellem felterne, og først efter 75 minutter har vores modstander første afslutning imod målet. De har dog et direkte frispark herefter, som med lidt held godt kunne have øget deres målkonto.

Stor ros til spillerne for deres attitude og indstilling. Ingen slog op i banen trods vanskelige betingelser på mandskabssiden. Der blev arbejdet sten hårdt for tingene. Nu skal sårene slikkes, vi skal have gjort skaderne op og forsøgt at reorganisere truppen inden næste kamp allerede på fredag.

Vi tager de positive ting med videre. Vi er mest på bolden, vi får skabt flest chancer og flest hjørnespark. Vi arbejder videre med de vigtigste adresser i fodbold, nemlig modstandernes og vores felt, skarpheden heri samt vores fase 1 i opbygningsspillet. Resten ser ret fint ud trods kun halvanden måneds forberedelse.

Tro flytter bjerge, og bjerget er flyttet nu. Det skal bare lige stå det rigtige sted, og det kommer det til, når alle mand er friske til at skubbe.

U19 Liga 1-holdets næste kamp er hjemme mod Tarup-Paarup IF fredag 18. marts kl. 18.30.

Mål:

04' 1-0 Marius Elmose
16' 2-0 Mikkel Falkenstrøm
20' 3-0 Kristian Fangel
22' 3-1 Kasper Jensen
28' 4-1 Mikkel Harboe
56' 4-2 Frederik Andersen