U19: Ugen bød på både midtjysk afklapsning og flot hjemmesejr over Skanderborg

image Foto: Jimmi Nielsen
Af HIF Kommunikation
12. juni 2022 kl. 22:39

U19 - Hedensteds U19 Liga 1-hold tabte stort til Herning Fremad og vandt så 2-1 over FC Skanderborg i denne uge.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampene her:

Tirsdag fik vi en fodboldlektion på et helt fantastisk græs/hybrid tæppe i Herning. Det var en kamp, hvor vi var overmatchet og taber fortjent 7-1. Kasper Jensen scorede vores mål.

Fredag var noget helt andet hjemme mod Skanderborg. Det var en kamp, hvor vi følte os ret komfortable langt hen ad vejen.

Skanderborg spillede ud fra en kontrolleret defensiv, hvilket gjorde, at vi kunne øve vores forskellige angrebsåbninger både ud fra opbygning med 3-forsvar og 4-forsvar.

Vi kom tidligt foran, hvilket vi egentlig har gjort en del gange, men på trods af det fastholdt Skanderborg deres defensive udgangspunkt.

Altså blev første halvleg en kamp, som vi rigtig gerne vil spille, og det udtryk vi ønsker, hvor vi gerne vil sætte tingene, mens Skanderborg omstiller. Hver gang de forsøgte at spille, lå vi højt og spillede med fuld risiko, ligesom drengene var dejligt aggressive i det hele taget.

Det eneste element, vi godt kunne være bedre i, var at spille lidt mindre stejlt, når vi selv havde omstillinger offensivt - ellers en nærmest perfekt halvleg. Havde vi scoret på den afslutning, hvor bolden rammer overliggeren, havde det været perfekt!

Anden halvleg starter igen med en hurtig scoring af os. Vi er åbenbart gode til at komme ud på banen, og de gode takter fortsatte 15 minutter ind i halvlegen. Da laver vi en af de på dagen meget få opspilsfejl. Det er, hvad der sker, men det kostede bare en scoring, og det gav Skanderborg blod på tanden.

De næste 15 minutter er ret lige men uden de store chancer. De sidste 15 bliver lidt en forsvarskamp, for drengene var tømte for energi, og vi var kun 13 mand, ligesom vi modtog et gult kort og kom i undertal helt til slut.

Men ligesom andre kampe, hvor vi skal forsvare noget hjem de sidste 10-15 minutter, da stepper drengene bare op, leverer hårdt arbejde og dedikation og holder modstanderen fra åbne chancer.

Igen stiller vi rigtig ungt med både U16- og U17-spillere og kun tre anden-års U19. Det er helt fantastisk og fedt, at seniortrænerne anerkender de unges indsats. Der var syv spillere med lørdag på de to øverste seniorhold. Det er tillid og bekræftelse og flytter en masse for spillerne både i forhold til tillid og deres selvforståelse - de kan jo godt, bare man tror på dem og sig selv.

Nu skal vi bare have lukket sæsonen af med 3 point i sidste runde. Så har drengene spillet en meget mere end godkendt sæson. Det har de egentlig anyway!

U19 Liga 1-holdets sidste kamp er ude mod Andrup IF fredag 17. juni kl. 19.