Menu

U19: - Hold nu op, hvor er de vilde!

image Kasper Bode kom på tavlen for U19 Liga 1 ude mod Dalum i lørdagskampen. Foto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
01. april 2023 kl. 20:25

U19 - De dygtige spillere på U19-holdene har været i aktion fredag og lørdag i den her weekend.

Fredag aften spillede Liga 3 ude mod Jelling fS, og lørdag tog Liga 1 til Dalum på Fyn. Cheftræner Jimmi Nielsen sætter herunder ord på kampene:

Ungdommen er fremtiden, og fremtiden er nutiden. Udvikling er visionær og tillige nutid i et fremtidsperspektiv.

Vi er alle en del af en fremragende forsamling af trænere og ledere samt en bestyrelse, der absolut stemmer i, i forhold til hvad der giver værdi på sigt. Vi vil ikke pisse i bukserne, for vi ved, det bliver hurtigt koldt.

Klubben er lige præcis på vej den rigtige vej. Der skal være plads til alle, men dem der vil fællesskabet, skal prioriteres, og så kommer niveauoptimering af sig selv.

Det er vi i ungdommen klar på at udvikle, så vi kan fodre seniorafdelingen med superdygtige unge mennesker, der synes, det er fedt at spille fodbold. Det er ikke nogen hemmelighed og samtidig tydeligt for enhver, at stiller man med dem, der vil det, så bliver resultaterne også derefter.

Igen må jeg bøje mig i støvet, applaudere de unge mennesker og smide den største kærlighed deres vej, for hold nu op, hvor er de vilde!

Vi spiller med U19 Liga 3-holdet ude imod Jelling fredag aften, og det er med spillere fra 14 til 18 år mod et hold af spillere, der er eller bliver 20 år i år. Det vil sige førsteårsseniorer.

Vi samlede et hold med spillere fra U15, U16, U17 og fem U19-spillere i et udviklingsperspektiv, tog til Jelling og hentede overbevisende 3 point. Vi vandt 3-2 efter at have ført 2-0, fik et gult kort og blev lidt uforsigtige, så Jelling kom på 2-2, for så at trykke på og score til 3-2 til sidst. Jeg er helt på røven over, hvad vi kunne levere med det sammenbragte hold.

Alene målet til 1-0 var nærmest som en film. Vi har vel 30 afleveringer efter en meget dynamisk og tålmodig possession-fase, og det slutter så med en en omgang ping-pong i feltet og en scoring ved Noah Bisgaard. Casper Kallestrup og Kristian Frydensbjerg scorede de to andre mål.

Af de 14 spillere, der var med, skulle den ene spille serie 2 lørdag og de andre serie 1.

Lørdag kørte vi så til Dalum med Liga 1-holdet. Det var en kamp, vi simpelthen skulle lukke i første halvleg, hvor vi vadede i store muligheder. Det blev dog kun til den ene scoring, som Kasper Bode satte ind.

Vi går til pause oppe med 1-0, uden at spille op til niveau.
Anden halvleg startede vi for passivt ud og overlod for meget til Dalum. Endvidere måtte vi skifte to mand efter 60 minutter, da de skulle hjem for at starte inde i serie 1-kampen i Hedensted imod Odder. Vi havde én mere, der måtte ile samme vej efter kampen.
Det skabte lidt yderligere ubalance. Tobi - vores krumtap i forsvaret - sprintede lige pludselig ud af banen for at kaste op, og så var der først ballade i vores organisation. Men drengene sloges videre.
Ud af det blå fik vi så et gult kort, som vi slet, slet ikke kunne se, men sådan er det jo, og det undskylder ikke, at vi stod og sov ved en standard, gik med ryggen til, en hurtig igangsætning og bum - 1-1. Vi har ellers forsvaret os meget ærekært i denne sæson og forstået vigtigheden i parathed og det at være opmærksom, men det glemte vi lige her.
Vi trykkede lidt på gaspedalen, og Dalum-målmanden hev den vildeste redning op, nærmest skovler bolden ud af målet, og vi får ikke det straffespark, vi skal have efter nok Nordeuropas største hands-forseelse, ligesom vi ikke er skarpe nok i to situationer, hvor vi ender op i en 3 vs. 2-situation efter nogle fine gennemspillede angreb.
Altså ender vi med at tage fra Dalum med 1 point.
Nu har drengene kun tabt én kamp ud af de sidste otte kampe. Det er vi megatilfredse med, og vi synes, de flytter sig den rigtige vej i hele U19-afdelingen.
Desuden har vi kun tilladt at modtage én scoring i hver kamp. Et selvmål, to scoringer på standarder og én på en omstilling. Standardscoringerne har været et straffe og i dag et hurtigt taget hjørnespark. Alt sammen noget, vi kan minimere, ligesom balancen i omstillinger imod - det, de kloge kalder restforsvar - er et område, vi er blevet ret afklaret i og omkring, men jo aldrig kan lykkes 100 procent med i alle kampe.
Alt i alt er vi meget positive ift. udviklingen generelt og mest af alt den transition, vi har i gang, hvor vi stimulerer alle på kryds og tværs i et frugtbart samarbejde imellem serie 1, danmarksserien, U19 og U16. Det er mega fedt, og vi glæder os hver uge til det næste kapitel.
Luk