Menu

Nordnæs efter ophold i Spanien: Jeg havde min egen fangruppe

image Børnene i landsbyen ville have taget billeder sammen med "den hvide mand", fortæller Ronni Nordnæs, som her ses sammen med holdkammeraterne. Privatfoto
Af Palle Herløv
31. januar 2015 kl. 20:59

SENIOR - Midtbanespilleren Ronni Nordnæs vender snart hjem efter et fem måneder langt studieophold i Spanien.

Hedenstedif.dk har talt med Ronni om oplevelsen, som han med garanti aldrig vil glemme.

Gennem hele opholdet sørgede han for at holde sig i gang og spille fodbold. Han startede med at spille for Recreativo Huelvas U21-hold, hvor ingen snakkede et ord engelsk.

- Niveauet var højt, og nok på niveau med 2. division her i Danmark, selv om det er svært at sammenligne. Hvis ikke der bliver fløjtet for frispark hvert andet minut, bliver der forsøgt lavet en kanal eller 10, siger Ronni Nordnæs.

Kampene med U21-holdet sluttede dog i december, og han skiftede derfor til et lokalt hold i byen.

- Niveauet på det hold var ikke specielt højt, men det var en sindssygt fed oplevelse, og jeg havde min egen fangruppe dernede.  "Guti" eller "Rakitic" var det eneste, jeg blev kaldt, og samtlige børn hernede ville have taget billeder med en blond fyr som mig, forklarer han.

- På holdet var der én, der snakkede engelsk, og han tog tykt pis på mig hver gang. Træneren snakkede for hurtigt til at jeg kunne forstå det, så ham der kunne engelsk, hjalp med at oversætte.

Rejste for at lære sproget
Ronni boede i byen Huelva, der ligger godt 70 km fra Sevilla og 70 km fra Portugal. Selve byen er en industriby, og der er ikke meget at foretage sig. Han boede sammen med en fyr fra Østrig og et spansk kærestepar. Lejligheden kostede 200 euro pm måneden alt inklusiv.

- Opholdet blev betalt, da jeg fik min SU med mig, og derudover har jeg fået legatstøtte hver måned. Formålet med at tage et semester i Spanien, var at lære sproget, lære kulturen at kende og rejse ”gratis”. Det er næsten blevet opfyldt, på nær det med at lære sproget fuldstændigt. Vi var 400 studerende fra udlandet, og 80 pct. snakkede engelsk hele tiden, så det har gjort det svært at lære spansk. Men jeg kan sagtens føre en samtale, og jeg forstår vel omkring 70 procent af, hvad spanierne siger.

Foruden skole og undervisning var der også tid til at rejse rundt i Spanien og i andre lande.

- Jeg har besøgt Marokko, Gibraltar og Portugal, som ikke koster det store at besøge, og det tager ingen tid at komme dertil. Alt i alt har det været fem sindssygt fede måneder med masser af oplevelser, siger Ronni Nordnæs.

Luk