Menu

U19: Ærgerlig 1-1'er mod tandløst VB-hold

image Arkivfoto: Palle Herløv
28. februar 2016 kl. 12:25

UNGDOM - På forhånd var dagens kamp mod VB, både fra drengene men også fra trænerteamet, forudset som muligvis den sværeste af træningskampene i forårets opstart.

- Det kunne mærkes på drengene under omklædningen. Til taktikmødet var der sat stort fokus på vores kompakthed. Især fordi, holdet i dag fra start skulle prøve kræfter med at spille en traditionel 4-4-2, hvor organisation og kompakthed er kodeordet. Der blev også sat en ekstra stor fokus på presspillet, hvilket kan blive et modbydeligt våben, da vi på Hedensteds U19-hold råder over så mange hurtige og aggressive spillere. Det skal udmønte sig i masser af erobringer højt oppe på modstandernes banehalvdel, siger cheftræner Mads Nissen til hedenstedif.dk.

Fra kampen i torsdags var to spillere sat af og to spillere tilført truppen. De to var forsvarsklippen Frederik Andreasen, som havde pådraget sig en mindre skade fra kampen sidste weekend, men var klarmeldt til dagens kamp. Udover Frederik havde man glæden af at have stortalentet Casper Bigom med igen, hvilket ville gøre, at man kunne spille ekstremt kreativt og meget hurtigt.

Nye pladser til Sundahl og Dirchsen
Alt i alt var der til dagens kamp tryllet lidt med pladserne, da den centrale midtbane fra torsdagens kamp imod Stensballe, Rasmus Sundahl og Torbjørn Dirchsen, i dag var blevet rykket henholdsvis i angrebet og ud på kanten, da træner Mads Nissen ville give Torbjørn en mere fri rolle. Det lykkedes fuldt ud, mens det samtidig var planen at bruge Sundahls brutale styrke oppe foran, så man kunne skabe nogle rum bag ham. Det lykkedes også.

Dagens kamp mod VB var HIF-drengenes helt store manddomsprøve, da VB er notorisk kendt for at kunne stille med gode hold, når de besøger ”De Grønne”. Det var dog ikke helt tilfældet i dag. Om det så var fordi, Hedensteds drenge var ekstra opsatte til kampen, skal dog ikke kunne siges. I hvert fald kom U19-drengene flyvende ud af startboksen, og efter blot tre minutter brændte det på foran VB-keeperen. Desværre var ellers brandvarme Alexander Frostholm uskarp i situationen, som opstod efter en skarp stikning fra midtbanen.

Dette var i dén grad historien om kampens første halvleg, som stod på det bedste fodbold, træner Mads Nissen hidtil har set fra drengene. En tilbagevendt Casper Bigom var galant og inspirerende dygtig på bolden fra start og fik startet næsten alle angreb fra ”De Grønne” i første halvleg. Stor cadeau til Bigom, som igen viser sit store potentiale.

Men i Torbjørn Dirchsen har U19-holdet fået et talent, som man kun kan håbe og ønske sig hos et trænerteam. Torbjørn havde så mange afgørende afleveringer og skud på mål, at ikke engang holdleder Brian Jørgensen kunne følge med på notesblokken. Ikke mindst to stikninger, først til Frostholm og efterfølgende til Riccardo, som begge blev misbrugt på det skammeligste af de to hurtigløbere.

Så kom målet
Efter godt en halv times spil af første halvleg kom det fortjente mål. En alt for hård tackling på Marcus Schulz uden for feltet resulterede i et gult kort til en VB-spiller, og på det efterfølgende frispark placerede Torbjørn bolden perfekt oppe i nærmeste målhjørne uden mulighed for målmanden. Fremragende punktum på en fantastisk første halvleg, hvor især presspillet kombineret med den næsten militær-præcise organisation på banen gjorde det umuligt for VB at spille bold på andre præmisser end Hedensteds.

- Stor ros til de startende 11 for den ekstremt flotte halvleg. I pausen blev der snakket om, at drengene var nødt til at acceptere, at VB ville få bolden mere, men at man så skulle lokke dem til at spille de steder hen, hvor drengene ville have det, så man ikke kom til at løbe efter dem, men at man kunne straffe dem med knivskarpe pres især fra backs og kanter. Desuden blev der sat fokus på, at man ikke blev nonchalant, eller at man tog for let på opgaven, som nu skulle gøres færdig, forklarer Mads Nissen.

Fejl blev straffet prompte
Om drengene var så trætte, at de sov under den korte taktiksession i pausen, eller om de var forblændede af den flotte første halvleg, skal ikke kunne siges, men alt der var blevet snakket om var i hvert fald glemt. VB sad meget tungt på de første 10-15 minutter af anden halvleg, hvor ”De Grønne” blev presset helt i bund. Det betød, at organisationen var fuldstændig væk, og der var frit løb mod Simon Sund og forsvaret.

Med en dum fejl i bagkæden, hvor man netop blev for nonchalant, blev bolden erobret af en aggressiv VB'er, som fandt en holdkammerat, der ikke fejlede alene igennem mod mål: 1-1.

- Det irriterer mig grænseløst, at vi ikke er dygtigere til at hive os selv op i de her pressede situationer, for det er netop det, vi træner: kølighed med bolden under pres. Men - når vi tror, vi er verdensmestre efter en god halvleg, ja, så bliver vi straffet prompte, siger Mads Nissen.

Efter målet fik en for aggressiv VB-spiller et gult kort efter en svinestreg på Casper Bigom. Det gjorde, at Hedensted-drengene igen kunne sætte spillet højere på banen, og det klædte de unge drenge, som fik tilspillet sig både friløbere og flotte skudmuligheder, men ind ville bolden ikke.

For slappe i afslutningsspillet
Drengenes afslutninger var simpelthen bare var for dårlige i dag. Med 35 minutter igen skulle der derfor ske noget, så ind kom Jacob Sørensen, Nikolaj Lindblad og Emil Nielsen, som alle var med til at give et skub, så man kunne lægge et ekstra hårdt pres på vejlenserne. Det resulterede igen i en friløber, gennembrud på kanterne og et fantastisk frisparksforsøg fra Torbjørn Dirchsen, som keeperen flot fik reddet med det yderste af handsken.

Med 20 minutter igen fik Alexander Frostholm et korrekt gult kort for at rive en VB-spiller i trøjen. Nu bar kampen præg af et VB-hold i dårlig form og et træt HIF-hold, der havde spillet tre kampe på otte dage.

Et sidste forsøg kom et minut før tid, da et flot gennembrud på højre kant fra en storspillende Rasmus Sundahl resulterede i en helt fri chance til Frostholm, men bolden ville igen ikke ind.

- Svært at være helt oppe i skyerne
En flot træningskamp fra begge hold, hvor VB's træner efterfølgende kunne smile af at få et uafgjort resultat med hjem. Dog var han ikke for stor til at anerkende, at HIF nok havde fortjent sejren, og at det var en flok dygtige drenge.

- Det er svært at være helt oppe i skyerne efter et uafgjort resultat imod en modstander, som vi kunne have scoret minimum fire-fem mål mere mod. Det er måske endda i underkanten. Det positive er helt sikkert, at vi kommer frem til chancerne, for gjorde vi ikke det, så det skidt ud. Men vi har stadigvæk meget at arbejde med, og det er vel også okay, at vi ikke topper endnu, siger Mads Nissen.

- Kampen havde sine individuelle stjerner som altid, men i stedet skal holdet som helhed roses for noget af det flotteste fodbold, jeg har set længe. Der skal dog lyde en ekstra stor ros til Rasmus Sundahl, som i dag bar anførerbindet, for det løftede ham til nye højder. Han var i dag sat i angrebet, hvilket han gjorde fremragende. Til sidst skal der lyde en kæmpe tak fra holdet og trænerteamet til alle fremmødte forældre og tilskuere. Det var en fornøjelse. Dejligt, at U19-holdet kan trække så stor en interesse på en søndag.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Torbjørn Dirchsen
4. Frederik Andreasen
5. Mads Nielsen
6. Marcus Schulz
7. Rasmus Sundahl ©
8. Sebastian Østergaard
9. Casper Bigom
10. Alexander Frostholm 
11. Riccardo Groselle

På bænken:
12. Nikolaj Lindblad
13. Emil Nielsen
14. Jacob Sørensen

Mål:
31' 1-0 Torbjørn Dirchsen (direkte på frispark)
57' 1-1 Ukendt

Ind- og udskiftninger:
55' Emil Nielsen ind  Alexander Frostholm ud 
55' Jacob Sørensen ind  Riccardo Grosselle ud 
55' Nikolaj Lindblad ind  Frederik Andreasen ud 

Luk