U19: HIF's sejrstime blev ødelagt af forstærket efterskolehold

13. juni 2016 kl. 11:02

UNGDOM - Onsdag skulle talentholdet fra Hedensted i kamp igen, denne gang imod efterskoleholdet Kildevæld fra Kolding. Hedensted kunne med et enkelt point sikre sig førstepladsen i puljen og dermed ikke nås af nogen, så der var lagt op til en stor fodboldkamp.

I sæsonens første kamp havde man slået Kildevæld 2-0 i en ikke så flot kamp af ”De Grønne”, men ikke desto mindre blev det til en sejr. Kildevæld var efter cheftræner Mads Nissen det bedst spillende hold man havde mødt indtil da. Til dagens kamp var de dog blevet forstærket gevaldigt i form af Silas Haumann som til dagligt spiller Danmarksserie for Kolding Boldklub plus man havde tidlige 2divisions spiller Thomas Schultz Patrzalek med fra Middelfart.

Mads Nissen: ”Af en eller anden mærkelig grund har Kildevæld fået tilladelse af DBU til at tage 3 spillere med fra andre klubber, og så tager de så en DS spiller og en tidligere 2div spiller med. Jeg syntes det er forkasteligt at der ikke vurderes hvilket niveau disse spillere spiller på til dagligt og sætter en grænse. Jeg må ikke tage folk med fra vores Jyllandsserie hold, men det måtte de i teorien. En gang imellem burde de sætte sig ned og gennemgå de regler de selv har lavet inde hos DBU. Ydermere er det også for dårligt at vi andre hold i puljen ikke bliver informeret om denne dispensation, det står nemlig ikke nogen steder.”

De 2 spillere som ikke havde været med imod Hedensted i første kamp, gjorde også fra starten af kampen et kæmpe indtryk på ”De Grønne”. Deres fysik var på et andet niveau end hvad drengene normalt møder. Kampen blev spillet på Kildevælds meget lille bane og dette gav en rodet kamp, da der ikke rigtigt var plads til at spille i længderetningen som Hedensted er blevet specialister i. Ydermere manglede man Jakob ”Flamme” i dag og det kunne mærkes. Kampen startede ellers okay, med et fint pres fra ”De Grønne” og det blev til et par dødbolde, hvor det var tydeligt at Hedensted kunne blive farlige hver gang, imod de noget mindre efterskole drenge. Det blev da også i en hovedstødsduel at Torbjørn Dirchsen fik bragt HIF foran. Et perfekt slået indlæg fra Emil Frimodt lå lige i panden på topscorer Torbjørn, som flot placerede bolden modsat Kildevæld keeperen, 10min 0-1.

Efter føringsmålet kom hjemmeholdet længere frem på banen, og det gav plads til især føromtalte Silas Haumann, som med nogle ekstremt hurtige løb med bolden, gjorde meget ondt på ”De Grønne”, tydeligt at han til dagligt spiller på noget højere niveau. Hedensted blev beordret fra sidelinjen, at spille mere fysisk og prøve at lukke de 2 dygtige Kildevældspillere ned, men lige lidt hjalp det. Dog fik man lavet et professionelt frispark, godt 30 meter udenfor feltet, men uden tilløb sparkede Thomas Schultz Patrzalek, den tæt forbi Simon Sunds mål. Nu var det som om Hedensted blev nervøse for de stærkt spillende hjemmedrenge og det kostede desværre. Med et flot løb igennem både midtbane og forsvar sparkede Silas Haumann bolden ind under Simon Sund som var prisgivet, 20min 1-1.

Det gav heldigvis kampen og ikke mindst ”De Grønne” et skud energi og der blev presset på igen. Resten af halvlegen stod der Hedensted på stort set det hele, lige på nær endnu et raid op igennem midten af Silas Haumann. Denne gang stod stolpen dog i vejen. ”De grønne” kom meget langt frem for at ligge presset og det gav pote i form af mange dødbolde og masser af indlæg, desværre manglede skarpheden. Men foran det kom Hedensted alligevel. Efter et super opspil i højre side af banen, blev bolden spillet på tværs og ved bagstolpen kom en hårdt arbejdende Casper Bigom og kunne sætte indersiden på, 35min 1-2.

5min før halvleg fik en Kildevæld spiller et gult kort, så der blev presset hårdt på til pause.

I halvlegen blev der snakket om mulighederne for at spille lidt hårdere og være bedre til at komme på kroppen af de små efterskole drenge, og at man ikke måtte give de 2 profiler fra hjemmeholdet rum til at ret vende sig.

”Jeg fortæller dem i halvlegen, at hvis vi ikke får stoppet deres angriber (Silas Haumann) med en masse frispark, så ville han ende med at løbe os over ende. De havde inden halvleg sat deres helt klart største profil på banen fra første kamp, og ham skulle vi i den grad også stoppe for han blev retvendt. Generelt skulle vi sørge for at lukke dem ned fysisk og så sørge for at lukke kampen når vi havde muligheden.”

I halvleg blev Jacob Sørensen taget ud og ind kom Mikkel Foss. Udover det gik Kildevælds Thomas Schultz Patrzalek også ud og tog hjem, dejlige nyheder for Hedensted da hans fysik var den eneste der kunne matche ”De Grønnes”.

2 halvleg startede som lyn og torden med et super hårdt Hedensted pres. Man ville op og score det vigtige 1-3 mål, og der blev også produceret et væld af chancer og det var da også på en af disse at kampens spiller Marcus Schulz fik prikket bolden ind bag hjemmeholdtes keeper, dog med lidt hjælp fra en modstander fod, men målet fik Marcus, 55min 1-3.

Nikolaj Lindblad blev herefter skiftet for Riccardo som skulle ind og arbejde sig til et mål. Målet kom desværre ikke, men arbejdsindsatsen fejlede ikke noget. Hedensted skulle have udbygget føringen, især efter direktør afbrænder af Casper Bigom, som hamrede bolden over 2 meter fra mål, Desværre.

20min før kampens afslutning skete det der så ikke måtte ske. En primitiv lang bold fra deres bagkæde, kom bag på Hedensteds ellers bundsolide defensiv, og en helt fri Kildevæld spiller trillede bolde ind bag Simon Sund, 70min 2-3. Nu fik hjemmeholdet virkeligt blod på tanden og ”De grønne” blev bange for at vinde kampen, velvidende at et enkelt point ville sikre Hedensted puljesejren.

”Desværre falder vi totalt sammen de sidste 20min i dag. Vi er ikke vant til at have modgang og det kunne mærkes i dag. Vi mister overblikket, både på og udenfor banen. Alt hvad vi har aftalt det glemmer vi. Vores ellers så bundsolide organisation er pist væk og de får gang på gang mulighed for at kører mand imod mand, på vores lidt tungere drenge i bagkæden og så bliver vi altså solgt.”

Med 10min fik deres lille profil fra første kamp retvendt sig og fik sat et drabeligt tempo, og løb om hjørner med Hedensteds bagkæde og lidt heldigt fik han sparket bolden ind fra stort set 0 grader, 80min 3-3. Nu kunne intensiteten virkeligt mærkes, og Hedensted drengene blev i den grad presset i bund. Og på en halv dårlig beslutning fra Simon Sund fik Kildevælds lille troldmand taget bolden med udenom ham, sparkede bolden på bagstolpen hvor Silas Haumann endnu engang stod fri, 85min 4-3. Efter dette måtte Simon Sund gå ud med en mindre skade, så på mål kom Frederik Andreasen, og holdt nullet de sidste par minutter.

De sidste minutter skulle bruges til at jagte en scoring, men desværre var der udsolgt fra ”De Grønnes” side, og frustrationerne fik frit løb. Emil Frimodt følte sig lettere provokeret af nogle tilskuere og det resulterede i et gult kort. Og kampen var hermed afgjort. Hedensted IF’s første nederlag siden sidste træningskamp, og skuffelse lyste ud af spillere, tilskuere og ikke mindst cheftræner Mads Nissen.

”Jeg var rassende da vi går ned i omklædningsrummet, og drengene fik en fortjent skideballe. Ikke over at tabe, men den måde de tabte på. Det blev alle for sig selv i stedet for at man støttede op om hinanden. Og så var jeg sur på mig selv. For i stedet for at lukke biksen ned da vi fører 1-3, så var jeg mere interesseret i at komme 1-4 og det koster os en sejr i dag plus vi nok trænede for hårdt i går. Så jeg tager kampen på mine skuldre og så må vi bare videre. Vi skal stadigvæk have minimum 1 point i sidste kamp for at være helt sikre, så det bliver noget af en finale. Kampens spiller blev min anfører som igen viser vejen helt indtil slutfløjt, Marcus har intet at skamme sig over i dag.”

Sidste kamp i puljen er torsdag 16. juni i Taulov kl. 19, hvor drengene med en sejr eller et uafgjort resultat vinder puljen. Så kom ud af busken og tag turen ned for at støtte drengene til det, de har fortjent.

Mål:
00' 0-1 Torbjørn Dirchsen
00' 1-1 Silas Haumann
00' 1-2 Casper Bigom
00' 1-3 Marcus Schulz
00' 2-3 -
00' 3-3 -
00' 4-3 Silas Haumann

Ind- og udskiftninger:
00' Mikkel Foss ind  Jacob Sørensen ud
00' Riccardo Groselle ind  Nikolaj Lindblad ud
00' Frederik Andreasen ind  Simon Sund ud