S1: Damerne viste fight i verdensklasse i sejr over Ry

image Privatfoto
Af Mads Juhl Hansen
17. maj 2017 kl. 08:50

SENIOR - Der var lagt op til et topbrag i serie 1 på INOX Park i Ry, da de grønne damer fra Hedensted IF gæstede Ry Fodbold denne tirsdag aften.

Aftenens kamp var meget afgørende i forårets titelræs, og derfor var HIF ivrige efter at hive en sejr i land. Det skulle vise sig at blive en meget svingende kamp, med en voldsomt spændende afslutning. Træner Kasper Juhl Hansen mødte spændt og velforberedt op til dagens opgør:

- Vi ser frem til en meget hård og svær udekamp i Ry i dag. Vi skal møde et teknisk dygtigt og ungt Ry mandskab, som er ekstremt kyniske foran kassen, og skal ikke bruge ret mange chancer for at lave deres mål. Så vi skal stå solidt defensivt og ikke give ret mange chancer væk i dag, samtidig med at vi skal have en meget hurtig boldomgang, og så skal vi være ekstremt aggressive i vores presspil. Vi tror fuldt og fast på, at vi kan hive de 3 point med hjem til Mosen i dag.

For anden kamp i streg kom Hedensted IF fantastisk fra start, hvor de lagde ud med at komme rigtig tidligt foran. Blot 2 minutter inde i kampen kæmper den tilbagevendte Simone Jakobsen sig til bolden. Rys målmand kommer ud af sit mål, men til Hedensteds held var Simone hurtigere og gik hårdest på bolden, hvor efter hun finder Maria Schrøder helt fri foran et tomt mål, hvor hun stille og roligt kan sætte bolden i mål til stillingen 0-2.

Herefter bestemte Ry slagets gang i størstedelen af kampen. Efter 18 minutters spil står dommeren et lidt uheldigt sted, som bremser HIF’s vej frem ad i banen, som Ry udnytter til en omstilling, hvor de ganske simpelt løber fra Hedensted forsvaret, og sparker bolden ind i kassen til udligningen 1-1.

Allerede 3 minutter senere går Hedensted Ifs forsvar forkert af hinanden, og to af pigerne går op for at heade den samme bold væk. De får desværre forstyrret hinanden så meget, at de spiller en Ry-spiller fri. Heldigvis får Lærke Bennekou clearet bolden, men ikke ret langt, og en af modstanderne lobber bolden hen over keeper Kristina Nielsen, som intet kunne stille op til stillingen 2-1.

Herefter skulle der gå næsten 45 minutter før endnu en scoring skulle falde igen. Denne gang var det udeholdet, som var på spil. 86 minutter spillet da Caroline Lovmand bryder bolden fra modstanderne i venstre side af banen. Hun vrider sig forbi op til flere Ry-spillere, hvorefter hun trækker ind i banen og fra kanten af feltet sparker bolden ind forbi modstanderens keeper, der selvom hun får en berøring fra intet kunne stille op. Hedensted udligner til stillingen 2-2 kort før tid, hvilket tvinger Ry voldsomt frem ad banen.

Ry satsede hele butikken efter Hedensteds udligning, og det kom til at koste dyrt. Et minut inde i dommerens overtid stjæler Simone Jakobsen bolden, og sætter fart på i en altafgørende omstilling. Simone udnytter sine tekniske færdigheder til at komme forbi modstanderens forsvar, hvorefter hun fra kanten af feltet banker bolden op i det lange hjørne, til et fantastisk mål til 2-3. En fantastisk afslutning på en ekstremt spændende kamp.

Efter aftenens thriller af et topbrag, som HIF trak sig sejrrigt ud af, indtager pigerne for alvor trumfen i titelræset. Med en kamp mindre end efterfølgerne fra Ry fodbold, er Hedensted 4 point foran og med en bedre målscorer. Det begynder at se rigtig lovende ud for de grønne damer.

Det var en ekstatisk og følelsesladet udetræner, der havde følgende kommentar efter kampen:

- Vi spiller en forfærdelig første halvleg, hvor Ry stort set er os overlegne på samtlige parametre. På trods af at vi hurtigt kommer foran 1-0, får vi slet ikke vores spil til at fungere. Vi er hele tiden et par skridt efter Ry spillerne. Vi får justeret nogle ting i pausen, og får snakket om hvad vi skal gøre anderledes fra starten af anden halvleg. Jeg efterlyste gejst, vilje og power. Spillerne skulle ud og viser, at de virkelige ville det her. Det er en kanon stor præstation, at vi går ud og vender kampen, og spiller rigtig flot især i de sidste 20 minutter. Jeg er super stolt af pigerne. Den fight de viser i anden halvleg, er simpelthen verdensklasse, udtalte Kasper Juhl Hansen.

Spillerne og trænerteamet takker for den flotte opbakning, og håber på at se mindst lige så mange til damernes næste og dermed første hjemmekamp i Mosen. Det er kristihimmelfartsdag torsdag 25. maj kl. 11.30 til lokalderby mod Løsning IF.

Kampens spiller: Karina Petersen (7 stemmer)

Mål:
02' 0-1 Maria Schrøder
18' 1-1 -
21' 2-1 -
86' 2-2 Caroline Lovmand
91' 2-3 Simone Jakobsen

Ind- og udskiftninger:
46' Louise Jakobsen ind  Caroline Lovmand ud
46' Therese Sølvbjerg ind  Simone Jakobsen ud
46' Mette Refsgaard ind  Sabrina Holm Christensen ud