Flot sejr over vores 'onde ånd' fra efteråret

image Thomas Eisner scorede målet til 1-0. Foto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
01. april 2023 kl. 20:07

SENIOR - Hedensted vandt for tredje kamp i træk, da de i dag tog imod Varde.

Danmarksserie-holdets specialtræner, Kenneth Qvist, sætter her ord på kampen, der blev vundet 2-0.

Varde er et hold, som vi i efteråret havde haft det svært mod med to nederlag på 1-0. Heldigvis skulle det vise sig at gå anderledes på den blæsende kunstgræsbane i Hedensted i dag.

Kampen starter meget jævnbyrdigt, og du kunne se allerede fra start, at bolde, der blev hævet over jorden, var svære at styre. Så er det jo godt, at vi i Hedensted praktiserer god pasningsfodbold langs græstæppet.

Efter den rolige og jævnbyrdige start opsnapper Kristian Skovbjerg en bold, og vi kører omstilling, som selvsamme Skovbjerg serverer på et sølvfad for vores unge Frederik Andersen, der med et langt træk desværre kommer lidt for tæt på keeperen, der får afværget den friløber i første omgang. Når jeg siger "i første omgang"; er det fordi, at bolden lander hos ham igen, og med en pasning skråt bagud finder han Skovbjerg på kanten af feltet, der brager den på overliggeren.

10 minutter senere rammer vi igen Varde på en omstilling, og her finder Mikkel Thisgaard så Kristian Skovbjerg i et fremløb fra modsatte kant. Desværre bliver hans træk lidt for spids, og målmanden kan relativt simpelt afværge forsøget.

Der går ikke meget mere end fem minutter, hvor vi efter lidt gennemspil i højre side flot finder Thomas Eisner i bagrummet, hvor han fra tæt hold er helt alene med Varde-målmanden. Igen desværre med målvogtere som vinder af duellen med en rigtig flot redning.

Lidt tid efter opsnapper vi igen en bold i venstresiden, som via Mikkel Thisgaard lander for foden af Thomas Eisner, der flot fra kanten af feltet curler den uden om keeperen, som spræller forgæves. 1-0.

På det her tidspunkt kunne vi nemt have scoret mindst tre mål. Mikkel var kort tid efter igennem alene med keeperen, som fra lidt spids vinkel formår at redde med det yderste af fodsålen.

Modstanderen forsøgte sig sporadisk et par gange. Blandt andet på et langskud, som Jacob Michelsen i Hedensteds mål får afværget til hjørne. Derudover havde de en fin chance til Kasper Nissen, som heldigvis sendte den langt forbi mål.

Varde har i de første par kampe primært scoret deres mål via dødbolde, så gutterne var heldigvis sat godt op til den opgave, og de klarede det super fint.

Første halvdel af anden halvleg forløber nogenlunde identisk med et par chancer til Hedensted, men vi får desværre ikke lagt samme tryk på modstanderen. I den sidste halvdel af anden halvleg synes jeg, vi mister for meget kontrol, og det bliver lidt for meget tjubang-fodbold, som ikke kommer til at være gavnligt for os.

Varde kommer dog ikke frem til nogen chancer, der er værd at nævne. Ikke fordi, vi ikke gerne vil, men fordi, at vi får afværget alt, før det bliver til chancer.

I de døende minutter får Varde et hjørnespark, hvor de kaster alt frem inklusiv keeperen. De appellerer for hånd på bolden, men dommeren vinker afværgende, og bolden havner i højresiden til Mikkel, som med en 80 meter sprint kan lægge bolden på tværs til Batughan Öksüm, der vel næppe får et nemmere mål.

Vi lukker kampen med den scoring, så vi kan tage den tredje sejr på stribe. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan indvende noget mod vores sejr i dag, som vi selv mener, burde være sikret tidligere i kampen.

Stor ros til hele holdet, hvor rigtig mange arbejdede stenhårdt for sagen. Især vores to wingbacks - Mikkel Thisgaard og Filip Højgaard - gjorde en god figur.

Næste gang skal vi en tur til Brabrand, som vi heller ikke har slået i denne sæson. Vi håber på, at det bliver ligesom i dag, at vi kan vende de dårlige resultater fra efteråret mod dem til en sejr.

Mål:
38' 1-0 Thomas Eisner
91' 2-0 Batughan Öksüm

Udskiftninger:
70' Emil Rosenkrans ind Ronni Nordnæs ud
76' Ernest Kurshumliu ind Kristian Skovbjerg ud
81' Batughan Öksüm ind Frederik Andersen ud